L’actor Pep Plaza va ser el pregoner ahir al vespre, de l’acte de sortida de la XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs que es farà a Sant Joan Despí al maig

La ciutat de Sant Joan Despí es va estrenar ahir dimecres al vespre com a capital catalana dels Tres Tombs, amb un acte al Teatre Mercè Rodoreda de la localitat, que va donar el tret de sortida oficial a la temporada d’aquesta festa patronal.

La celebració dels Tres Tombs, també coneguda com a festa dels traginers o dels Tonis, té lloc a diferents localitats de Catalunya pels volts de sant Antoni Abat, el 17 de gener.

Amb la capitalitat, Sant Joan Despí acollirà el 10 de maig la 18a Trobada Nacional dels Tres Tombs, cita que clou la temporada.

Hi participaran una seixantena de pobles i s’hi podran veure els “millors carruatges”, va assenyalar la presidenta de la Federació Catalana de la festa, Tània Guasch.

L’actor Pep Plaza va ser el pregoner d’aquesta cita en què també va intervenir l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tania Guasch i el president de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí, Santi Riba.

Aquesta colla va recuperar fa més de 20 anys la celebració dels Tres Tombs a la nostra ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Els organitzadors estan molt satisfets que Sant Joan Despí sigui la seu d’aquesta trobada que se celebrarà al maig.

Durant l’acte es van avançar algunes de les activitats que es faran vinculades a la trobada que tindrà el seu punt més àlgid el 10 de maig. Aquest dia, Sant Joan Despí s’omplirà de carros, carruatges, cavalls i bèsties per esdevenir en una autèntica capital dels Tres Tombs.

A més de la interpretació d’El Cant dels Segadors per part de l’Escola de Música Enric Granados, l’Esbart Dansaire va ballar una sardanova, dues mostres de la cultura popular catalana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here