Els quadres giren entorn el naufragi d’un vaixell que va tenir lloc a l’edat mitjana a la zona costanera entre Gavà i Castelldefels

La biblioteca Josep Soler Vidal acull, aquests dies, l’exposició “Per les aigües del delta” del reconegut artista local Antonio Hervás Amezcua. La mostra està formada per una quinzena de quadres de gran format que esdevenen una narració plàstica entorn el naufragi d’un vaixell-un llagut de cabotatge- que va produir-se durant l’edat mitjana a la zona costanera entre Gavà i Castelldefels.

Hervás ha explicat que “la gran particularitat d’aquestes pintures és que s’han creat seguint amb gran minuciositat la tècnica del tremp sobre fusta, és a dir, la que es feia servir pels retaules medievals, per tal de ser absolutament fidels al simbolisme d’aquella època històrica”.

La mostra es completa amb un seguit de poemes de Carles Duarte escrits expressament per aquesta composició i relacionats amb el nostre delta o amb l’Eramprunyà. Duarte, ha lloat el talent d’Hervás, amb qui col·labora estretament en diferents projectes des de fa més 15 anys, i ha destacat “el resultat d’uns quadres creats amb una tècnica centenària per plasmar un passat, però amb una visió del tot contemporània”.

L’exposició d’Hervás es podrà visitar fins el proper 31 de gener a Gavà.

 

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here