Segons aquesta enquesta, que exclou les platjes de la localitat de Barcelona, la platja de Viladecans i la del Prat són la primera i la tercera més ben valorades, respectivament, per les persones usuàries. Entre les dues platjes baixllobregatines s’hi situa Montgat, al Maresme. El litoral del Baix Llobregat ha rebut més de 2,6 milions d’usuaris la passada temporada

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha donat a conèixer els resultats de l’enquesta d’ocupació i satisfacció sobre les platges metropolitanes (excepte les de Barcelona) que fa períodicament des de l’any 2003.

L’enquesta, feta a unes 5.000 persones, valora les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat, Sant Adrià, Badalona i Montgat.

Segons la mateixa, les platges de Viladecans i El Prat són les dues del Baix Llobregat millor valorades pels usuaris, amb una nota del 7,6 i 7,4 respectivament. Les platges de Castelldefels ocupen la tercera posició, amb una puntuació global de 7,3 i les de Gavà obtenen un 6.9.

Si es comparen les valoracions de 2014 amb les de 2007 es pot apreciar una millora continuada de la percepció. Viladecans és el cas més destacat, amb una millora d’1,2 punts en la valoració global de la platja en aquestes sis edicions. Precisament, en aquesta platja els aspectes més ben valorats són els jocs infantils/esportius, seguits de l’entorn i proximitat.

Al Prat, l’alta valoració de la tranquil·litat és justament un tret diferenciador, mentre que a les platges de Castelldefels i Gavà es valora molt positivament la proximitat i l’accés a la platja.

Els lavabos són de nou la demanda més habitual i conseqüentment la percepció més negativa. Els enquestats a Viladecans i El Prat són les únics que els aproven amb 6,1 i 5,1 punts, respectivament.

Durant la temporada d’estiu, les platges de l’àrea metropolitana (sense comptar les de Barcelona) han rebut més de 4,7 milions de visitants. 2,6 milions al litoral del Baix Llobregat.

Castelldefels continua sent el segon municipi que més usuaris aporta al conjunt de l’ocupació, el 22,6% (amb 1.072.330 usuaris), seguit de Badalona (31,2%). Tot i així, aquest municipi és el que va perdre més visitants la passada temporada.

La regulació de l’aparcament en les zones immediates a les platges  de Castelldefels, sembla haver influït en el desplaçament d’usuaris a Gavà, que ha sumat 999.408 visitants, el 21% del total.

Viladecans i El Prat, tot i continuar sent els municipis que proporcionalment aporten menys visitants, enguany han augmentat les seves xifres, amb 301.443 i 250.204 usuaris, respectivament.

La presència d’estrangers a les platges de l’Àrea Metropolitana continua sent poc rellevant (un 6,6%), amb una major concentració a Castelldefels i a Montgat (10%), tot i que amb algunes diferències. Mentre a Castelldefels pràcticament trobem el mateix percentatge de membres de la Unió Europea que de visitants de la resta del món, a Montgat els europeus són minoria.

Les platges de El Prat, amb un 46,4% de residents del seu municipi són els altres espais més usats per veïns, un augment respecte l’edició de fa dos anys però encara lluny dels percentatges de vora el 70% que es recollien a les edicions entre 2007 i 2010.

A la resta de municipis trobem proporcionalment més usuaris de municipis propers que propis. Els més habituals són els barcelonins, que fins i tot superen els propis veïns.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here