Per a la pilot del Baix Llobregat, participar al Dakar ha estat un somni fet realitat. Ara, somnia en quedar entre les 10 primeres places en aquesta edició i sembla que els seus somnis sempre es compleixen…

La millor classificació final femenina d’un Dakar en motos està encara en poder de la francesa Christine Martin, desena l’any 1981 i que va arribar a anar sisena en motos, el topall per a una pilot fins avui, i en una època més amateur que la d’avui. L’any 1979 la primera dona a participar en un Dakar, Martine de Cortanze, va acabar 11ª. Nicole Maitrot va ser 14ª l’any 1982 i Veronique Anquetil va ser 15ª l’any 1984.

I ara ha arribat la Laia Sanz, una baixllobregatina que ja està acostumada a citar-se amb la història. La seva llegenda d’invencible en el trial li va reportar 13 títols mundials, 10 europeus i 6 Trials de les Nacions per equips entre el 2000 i el 2013, última temporada que es va dedicar a la seva modalitat favorita. Al 2010 va començar a competir en enduro, de cara a la seva transició cap als raids i el Dakar, fet que li va reportar tres títols mundials més. Des que va debutar en el raid de raids al 2011 ha estat la dona millor classificada de la competició. Ara, ja va directa a fer historia.

El seu magnífic Dakar 2014 li va servir per entrar, no sense llargues negociacions i implicació del seu patrocinador personal KH-7, en l’equip oficial Honda HRC. El seu 7è lloc, a 14’34” del guanyador Coma, en la novena etapa va ser el millor parcial per a una pilot fins la seva aribada al Dakar. Tres vegades es va situar 16ª a la general, el seu sostre d’aleshores, en les etapes 9ª, 12ª i final.

Al 2015 Laia Sanz està retornant, i amb escreix, la confiança que ha dipositat HRC en ella. Ahir, en la vuitena etapa, Sanz va esgarrapar un 5è lloc, a 2’362 del guanyador i en alguna ocasió es va arribar a posar en tercer lloc. La pilot de Corbera ja va signar un 8è lloc a la quarta etapa, de millor qualitat que la seva top-7 de 2014 en cedir només 13’48” al vencedor Barreda. Va ascendir al 12º de la general, a només nou minuts del top-10. Ara és 9ª a 1h.18’51” del nou líder, Coma.

“Encara falta molt perquè en el Dakar tot pot passar però, de moment, les coses van bé i tinc bones sensacions de cara al final d’aquest Dakar”, sentenciava fa poc la pilot baixllobregatina. Que així sigui!

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here