L’equip de govern decideix assumir els 90.000 euros que costa el servei i que abans pagava la Generalitat

El Servei de Planificació Familiar de Sant Andreu de la Barca seguirà oferint el seus serveis. Així ho va decidir l’equip de govern municipal després de conèixer la decisió del Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya de deixar de pagar els 90.000 euros que costa el manteniment del servei.

Davant aquesta mesura de la Generalitat de tancar el servei, no sufragant el manteniment, i traslladar-lo a Martorell, l’Ajuntament ha decidit que serà ell qui pagarà els 90.000 euros anuals i així ho ha inclòs en els pressupostos per aquest any 2015.

Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu, ha assenyalat que “no podíem permetre que un servei que té 30 anys d’història a la nostra ciutat es tanqui d’un dia a l’altre per desig de la Generalitat”.

L’alcalde explica que la ciutat “es farà càrrec de les despeses per evitar que Sant Andreu perdi aquest important servei”.

L’equip de govern municipal “vol deixar patent que hi ha una altra forma de governar posant per davant el servei als ciutadans i ciutadanes”.

D’aquesta forma, Sant Andreu serà un dels pocs municipis de tota Catalunya que manté un servei d’aquestes característiques amb un equip complet format per una doctora, un auxiliar, una infermera i un psicòleg.

L’alcalde també apunta que així “els ciutadans de Sant Andreu no hauran de desplaçar-se a Martorell per accedir a aquest servei”.

El Servei de Planificació Familiar es va crear l’any 1983 com una cooperativa finançada per l’Ajuntament. 5 anys després, el personal va passar a ser municipal. El Centre es va instal·lar a l’antic ambulatori del carrer Església i, tot i ocupar un espai, no tenia relació amb l’Institut Català de la Salut. En aquella època els serveis que oferia era d’atenció a la anticoncepció i també de salut pública.

Després d’ocupar un local al carrer Doctor Fleming, es va traslladar al CAP de l’Avinguda de la constitució l’any 1993.

L’any 2000, el Centre de Planificació es transforma en un ASSIR, Centre per a l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, amb quatre persones i protocols comuns amb l’ICS.

L’any 2012 es trasllada al CAP de La Solana on s’ofereixen serveis d’atenció a la anticoncepció, patologies ginecològiques i un mòdul especial per a disfuncions sexuals.

Fa uns mesos, la Generalitat va anunciar la seva intenció de deixar de pagar els 90.000 euros, tancar el servei i traslladar-lo a Martorell. Davant aquest fet, l’Ajuntament ha decidit assumir el servei i evitar el seu tancament, incloent aquesta quantitat en els pressupostos municipals per al 2015.

El Servei continuarà, doncs, oferint els seus serveis com a centre d’atenció a la salut sexual i reproductiva de dilluns a divendres de 8 h. a 15 h. i dos dijous al mes per la tarda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here