L’Ajuntament acusa el Govern català d’incomplir la Llei d’Educació de Catalunya

El Ple municipal de l’Ajuntament del Prat celebrat dimecres 14 de gener ha aprovat una moció en què demana a la Generalitat de Catalunya el compliment de la legislació en relació al finançament de les escoles bressol municipals.

La moció respon a la decisió del Govern de retirar del projecte de Pressupost de la Generalitat per a 2015 la partida destinada al finançament d’aquests centres escolars, en contra del que determina la Llei d’Educació de Catalunya.

El text ha estat aprovat amb els vots a favor dels grups que donen suport a l’equip de govern municipal (ICV- EUiA) i del PP, mentre que CiU se n’ha abstingut.

Pressupost 2015

La moció demana a la Generalitat que inclogui en el Pressupost del Departament d’Ensenyament per a l’any 2015 una partida específica i amb la suficient dotació econòmica per fer front al finançament de les escoles bressol de titularitat municipal, que en el cas del Prat són quatre: Sol Solet, La Granota, El Cabusset i La Blaveta.

Acords incomplerts

L’Ajuntament recorda que la Generalitat, segons l’Estatut de Catalunya i la Llei d’Educació de Catalunya, té competències exclusives en educació infantil i, a més, ha de garantir el finançament acordat amb les associacions que representen els ajuntaments (ACM i FMC), recuperant com a mínim el finançament del 2010.

La moció destaca que la Generalitat ve incomplint aquests acords des de l’any 2011, primer reduint de forma unilateral i sense cap negociació l’aportació per alumne fins arribar a deixar-la a zero, i ara ja eliminant la partida dels
pressupostos.

Desinhibició de responsabilitats

Segons el text aprovat, l’acord entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les Diputacions per tal que aquestes assumeixin part del finançament de les escoles bressol municipals, que li pertoca a la Generalitat, significa la total desinhibició de les seves responsabilitats, al traspassar tot el finançament d’aquestes escoles a fons municipals, fet que també suposa incomplir la Llei d’Educació de Catalunya.

L’Ajuntament del Prat lamenta que aquest acord significarà per als ajuntaments una pèrdua neta d’ingressos, ja que els recursos que destini la Diputació al sosteniment de les escoles bressol els haurà de disminuir dels recursos disponibles pel finançament d’altres serveis o inversions municipals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here