Una dilatada i productiva trajectòria en l’àmbit de l’ensenyament ha valgut el reconeixement a Anna Mª Margarit com a Molinenca d’Honor de l’any 2014, després del recompte final de les votacions populars fetes per Internet i telèfon. La pedagoga va recollir el premi en una gala celebrada al Foment Cultural i marcada per l’emotivitat, la reivindicació i el bon humor

La pedagoga Anna Mª Margarit ha estat escollida Molinenca d’Honor de l’any 2014 gràcies als vots que ha rebut a través d’Internet i del telèfon. Margarit es va imposar a les votacions als altres candidats: Jordi Romeu Nicolau, Vicenç Fernández Jiménez; Joan Clos Giménez; Sílvia Bel i Busquet i Josep Monfort José.

Anna Mª Margarit Casas va iniciar el seu camí professional en el món educatiu a l’escola Estel a principis dels anys 70, centre on va treballar 21 anys. Va seguir a la Llar d’Infants el Rodó, entre els anys 1989-2004. En l’última etapa laboral va fer de conserge a l’escola la Sínia durant 9 anys, però el seu paper va anar més enllà, ja que es va implicar en la construcció del projecte del centre i va tenir un paper actiu en dinàmiques i accions pedagògiques, participant en el treball pel col·lectiu, compartint organitzacions i, sobretot, estant molt a prop dels infants i les seves famílies. Com a mestra i educadora, ha estat durant 45 anys al costat de diverses generacions de molinencs i ha acompanyat els més petits en el repte que suposa contribuir en el seu creixement personal.

Durant la gala també van recollir els premis la resta de persones i entitats guanyadores de l’edició 2014 dels premis organitzats per Ràdio Molins de Rei:

Premi Cultura: Estel Solé, com a poetessa ha publicat dos llibres i ha guanyat un premi i com a actriu ha destacat amb l’obra Animals de Companyia i és coneguda per la seva participació a la sèrie La Riera.

Premi Comerç i petita empresa: Cal Manyet, comerç de proximitat que s’ha anat adaptant als canvis incorporant millores al seu establiment.

Premi Innovació: Dani Andreu, ha desenvolupat l’aplicació Gueopic per a tauletes i mòbils que permet millorar la comunicació amb persones autistes.

Premi Esports: Fran Bellido, ex capità de l’Atlètic Incresa on ha tingut una llarga trajectòria esportiva. Ha estat implicat en aquest equip del barri del Canal durant 20 anys.

Premi Solidaritat i Acció Cívica: Songtaaba. Desenvolupament a l’Àfrica, ONG que actua a Burkina Faso on s’hi ha construït un dispensari i una casa pel seu responsable. A la segona fase s’hi ha de construir una maternitat, un altre habitatges i una farmàcia.

Premi Educació: cooperativa El Cargol. Es constitueix el 1982 , inicialment amb la llar d’infants el Cargol i després guanya la gestió de dos centres més, El Molí i La Traca. El seu projecte educatiu en l’etapa de 0 a 3 anys es basa en donar-li el protagonisme a l’infant i que els més petits es desenvolupin de forma autònoma, afectiva i segura.

Pel què fa al Premi Miquel Armengol de Comunicació, i com ja és habitual, es va atorgar a un destacat professional de l’àmbit del periodisme i la comunicació. Enguany aquest premi va recaure en la figura del periodista i director del programa Salvados, Jordi Évole. El periodista no va poder estar present a la gala per motius d’agenda però va deixar un missatge enregistrat en vídeo per tots els assistents en el que va reivindicar el paper fonamental de les ràdios municipals al nostre país.

La gala va ser conduïda pels periodistes de Ràdio Molins de Rei Oriol Romeu i Sílvia Artés, i va estar amenitzada amb les actuacions musicals de la Banda dels Premis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here