Barcelona és una de les ciutats més visitades d’Europa, però a part del turisme urbà, hi ha molt poca oferta en turisme de natura als voltants. Això malgrat estar limitada pel Parc Natural de Collserola, els espais naturals del delta del Llobregat, el Parc Agrari del Baix Llobregat, el Parc de la Serralada Marina i molt prop del Parc del Garraf, un patrimoni natural que no té parangó en altres metròpolis similars. Es considera un punt calent de biodiversitat, com per exemple per a les aus, essent per exemple el delta del Llobregat l’aiguamoll més important de la província de Barcelona i el segon delta de Catalunya

És fonamental donar a conèixer aquestes joies, que a més compten amb un important patrimoni cultural associat en forma de masies, monestirs, ermites, i elements arquitectònics poc coneguts com la colònia Güell de Gaudí. A més compta amb un relicte teixit rural, una matriu agrícola important, que s’està revitalitzant gràcies a un interès major pel consum ecològic i/o de proximitat, i que sobreviu malgrat l’urbanisme salvatge que imposa una metròpoli encaixada, i que sempre vol créixer.

En aquest context, de cerca d’alternatives de treball en un moment de gran depressió econòmica, que permetessin una sortida digna i ajudessin a aprofitar i alhora donar a conèixer i així defensar aquesta riquesa natural i cultural, neix Ecoitineraria Barcelona.

Es tracta del somni d’un grup naturalistes i activistes, que havien treballat a l’educació ambiental, i que es coneixen en la campanya contra Eurovegas, macroprojecte especulatiu que afectava el Parc Agrari del Baix Llobregat, al cor del delta.

La idea és oferir sortides guiades al voltant de Barcelona amb dos components, un de naturalista i un altre cultural, per exemple, es visita a un monestir, a la vegada que també es visita algun projecte local respectuós amb el medi amient, com poden ser explotacions d’agricultura ecològica, o cooperatives de productors, en els quals es pot fer un tast de productes locals. Un altre aspecte de sostenibilitat a destacar és el desplaçament, que es fa en transport públic. Es planteja donar també l’opció de compensar les emissions de CO2 del viatge dels visitants.

De moment ofereixen rutes pel delta del Llobregat, la Serralada Marina i Collserola, a uns preus molt ajustats.

 

Font: http://sosdeltallobregat.org/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here