El passat 24 de gener la colla de Diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts vam organitzar la Primera Trobada de diables infantils del Baix Llobregat. La trobada va comptar amb la participació de 13 colles amb un total de més de 300 diables. Mesos abans es va organitzar un concurs de dibuix entre l’alumnat del Baix Llobregat per poder fer els cartells de la trobada. La guanyadora del concurs va ser la Núria Jornet de 4t de primària del Col·legi Sant Josep

Les colles van començar arribant a l’annex del pavelló Sant Josep que molt amablement l’Ajuntament de Sant Vicenç ens va cedir per acollir a tots els diables, timbalers i acompanyants. Feia goig veure la corrua de gent de totes les edats que anava desfilant cap al pavelló carregats amb capes de tots colors, forques de dissenys variants, carros de la piro i també els timbals dels tabalers. A 2/4 de 6 vam oferir a les colles convidades un petit refrigeri amb entrepans i begudes que hores abans un grup de voluntaris de la colla va preparar amb molta dedicació. Durant el berenar, i mentre els caps de colla feien els darrers preparatius, es va fer un espectacle de màgia que va entretenir el més petits i no tant petits. A partir de 2/4 de set els timbalers van engegar els motors fent una tabalada des del Col·legi Sant Josep fins a l’entrada del poble.

Alguna de les colles van portar timbalers molt joves (4-5 anys) que van ajudar a omplir de sons i percussió l’inici del correfoc. Les primeres colles van començar a sortir tot seguint la bèstia de la colla; el mamut Venux. El carrer  Mossèn Jacint Verdaguer va omplir-se d’espurnes que van il·luminar i escalfar una mica la freda nit del 24 de gener. Un cop arribats a la plaça Narcís Lunes la petada final va ser molt espectacular no només pels 300 diables que van petar simultàniament sinó també per la participació de molts veïns de la vila que ens van acompanyar. Un castell de focs artificials va posar punt i final a una trobada que va transcórrer sense incidents i amb un ambient molt festiu.

Després de tots aquests mesos de treball, reunions i preparatius fem una valoració molt positiva de la trobada i animem a les altres colles que tinguin diables infantils a prendre el relleu per a que aquesta iniciativa tingui continuïtat. Creiem que és molt important que prenguem consciència que som un col·lectiu que fomenta valors de companyonia i respecte entre els infants i també participem en la difusió d’una tradició catalana i molt arrelada als Països Catalans. La trobada està emmarcada dins dels actes de commemoració del 25è aniversari de l’Associació de la Colla de Diables Àngels Diabòlics (1989-2014).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here