Amed és la sigla que identifica els establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània. Enguany s’hi ha sumat Esplugues que ocupa la segona posició de la comarca -després de Viladecans-, amb sis restaurants acreditats per oferir una oferta gastronòmica mediterrània i saludable

Els restaurants Amalur de l’Hotel Abba Garden, Barra d’Or, Bohèmia, La Pubilla, Meskevins i Sant Joan d’Esplugues, han rebut l’acreditació AMED, que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per incloure a les seves cartes una àmplia oferta gastronòmica saludable i basada en els principis de la dieta mediterrània: amb una alta presència d’hortalisses i llegums (un 25% dels primers plats), peixos i carns magres (un 50% dels segons), productes integrals, làctis descremats, molta fruita fresca (50% de l’oferta de postres) i oli d’oliva, entre d’altres.

Aquests sis locals –que ahir al matí van recollir de mans de l’alcaldessa, Pilar Díaz, i de la directora de Serveis Regionals de Barcelona de l’Agència de Salut Pública, Cristina Pérez, l’acreditació AMED­– se sumen als espluguencs prèviament distingits Hospital Sant Joan de Déu, Clínica FIATC i Nestlé i converteixen Esplugues en “el segon municipi del Baix Llobregat amb més establiments reconeguts”, segons va destacar l’alcaldessa.

El projecte AMED, que ja compta amb 353 establiments acreditats en 94 municipis de tot Catalunya, té com a objectiu, en paraules de Cristina Pérez, “prevenir malalties del cor i allargar l’esperança de vida”, tenint en compte que un 31% de la població fa un àpat fora de l’ambit domèstic almenys un cop a la setmana.

L’acreditació AMED, a més, compromet els restaurants distingits en la promoció i difusió d’alternatives de lleure i oci actiu disponibles a la ciutat.

Consulteu la resta de restaurants acreditats del Baix Llobregat:

CASTELLDEFELS

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

EL PRAT DE LLOBREGAT

MARTORELL

PALLEJÀ

SANT BOI DE LLOBREGAT

SANT JOAN DESPÍ

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

VILADECANS

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here