L’acte començarà a les set de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. Deu minuts abans, Salvador Esteve també inaugurarà l’exposició dedicada a La Passió. El president estarà acompanyat de l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, i de l’autor del llibre “Esparreguera, capital de Catalunya durant 92 dies de l’any 1821”, l’historiador Josep Puig i Jorba

Furgant en documents antics, Puig va descobrir que la flamant Diputació Provincial de Catalunya va celebrar 26 sessions a Esparreguera. Es tracta de tres mesos de 1821 en què Esparreguera es va convertir en el centre administratiu i polític de Catalunya a causa del fet que la ciutat de Barcelona va quedar tancada i aïllada com a conseqüència d’una devastadora epidèmia de febre groga.

En aquell moment encara no estaven constituïdes les quatre diputacions provincials, i una única Diputació, que tenia la seu a Barcelona, actuava com a govern de tot el territori català, i s’ocupava no solament de les responsabilitats tributàries, sinó que desplegava també accions de foment de l’economia. El llibre relata aquest episodi històric força desconegut a partir dels documents descoberts per l’historiador.

D’altra banda, just abans de la presentació i a la mateixa biblioteca, s’inaugurarà a ls 18:45h l’exposició “La Passió d’Esparreguera”, emmarcada dins del cicle “Passió a la biblioteca”, organitzat durant el mes de febrer. Així mateix, un cop presentat el llibre s’atendrà els mitjans de comunicació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here