Entre el 19 de febrer i el 15 de març l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) prepara la segona edició del QuintoTapa L’Hospitalet, després de l’èxit de la primera edició, amb més de 50.000 tapes venudes, en una ruta que vol ser una experiència gastronòmica

L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) torna a aterrar a L’Hospitalet de Llobregat amb la segona edició del QuintoTapa L’Hospitalet. En aquest ruta es vol repetir l’èxit de l’edició del 2014, fonamentat en que el QuintoTapa sigui una experiència gastronòmica, amb una aposta pels productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat,  com la Carxofa Prat, el calçot o el Pota blava. També tornarà a ser una activitat que fomenta la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat, dona valor a la imatge de la ciutat i genera economia productiva, al voltant de vint-i-vuit bars i restaurants de L’Hospitalet.

Segueixen els premis del QuintoTapa

Els bars i restaurants que hi participen faran una doble proposta de degustació: la tapa Km0 (de 3 €) i la tapa especialitat de la casa o Carxofa Prat (de 2,5 €) amb un Quinto Moritz. La ruta torna a dividir L’Hospitalet en dues zones i utilitzant el Tapaport, hi ha diferents premis: el QuintoTapa tindrà novament el Tapaport Or, el Tapaport Argent i un premi per als que facin fotografies amb l’Instagram, una xarxa social que tindrà un especial protagonisme. També hi haurà premi a la millor tapa popular, i es manté el premi al millor cambrer.

Nit de Tapes al Mercat del Centre

Aquesta acció gastronòmica també busca complicitats amb altres actius de L’Hospitalet, i per aquest motiu, durant el QuintoTapa, el Mercat del Centre també formarà part de la ruta. Per al proper dissabte 28 de febrer, s’ha organitzat la Nit de Tapes al propi Mercat on s’oferirà una selecció de tapes amb producte de proximitat en un stand situat a l’interior del recinte, per tal de dinamitzar també aquest emblemàtic mercat municipal.

I un final de festa al Mercat de Torrent Gornal amb Tapes del Món

Del divendres 20 al diumenge 22 de març, al Mercat de Torrent Gornal, s’organitzarà el fi de festa amb el Fira Tapa QuintoTapa L’Hospitalet i la primera edició del Festival Tapes del Món. El Festival Tapes del Món vol ser un referent a la ciutat de L‘Hospitalet com a esdeveniment social i gastronòmic que promou el coneixement i la relació de veïns de diferents orígens i realitats culturals a través de la coneixença gastronòmica, mitjançant l’intercanvi de receptes de les diferents tapes proposades per les associacions i entitats participants.

Un QuintoTapa també amb BiciCultura

AGT inicia a L’Hospitalet col·laboració amb BiciCultura BCN organitzant rutes en bicicleta per conèixer la ciutat de L’Hospitalet, vinculades al QuintoTapa. Les sortides seran els dies 22 i 28 de febrer, i 8 i 14 de març. Les rutes seran de 15 km amb una durada màxima de 3 hores, i un recorregut pla i sense cap dificultat, i faran un recorregut per barris emblemàtics de la ciutat com la Torrassa, Santa Eulàlia, Sant Josep, La Florida, Can Serra, per conèixer la seva orografia i història.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here