La candidatura unitària Movem Martorell agrupa persones i entitats socials, ecologistes i polítiques unides amb la voluntat de regenerar la política local del municipi. Dijous passat va aplegar una quarantena d’activistes de la formació amb interès en conèixer altres formes de gestionar el servei d’aigües

El primer acte de Movem Martorell va comptar amb la presencia de Quim Pérez d’Aigua és Vida i Ecologistes en Acció, i un regidor i regidora dels ajuntaments del Prat de Llobregat i Terrassa, per exposar com i per què és millor que un dret bàsic com és l’aigua sigui gestionada per l’administració pública. Presentava el regidor d’ICV Martorell i activista de Movem Martorell, José Simón, per exposar els incompliments contractuals que hi ha hagut des de la privatització, la denúncia que el seu partit ha fet al Jutjat Contenciós administratiu, admesa a tràmit, i quin és el procés de recopilació de proves per demostrar la negligència de l’equip de govern i remunicipalitzar l’aigua.

Quim Pérez va centrar la seva presentació en el binomi corrupció/aigua amb diferents exemples de com la absència de transparència en la gestió privatitzada del servei  ha provocat casos de corrupció arreu del territori, a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.

Pel seu compte, Eva Herrero va fer esment al cas de Terrassa, on la concessió del servei a una empresa privada finalitza el 2016 i la valoració que es fa és molt negativa, per tant plantegen una consulta ciutadana per decidir com gestionar el servei municipal d’aigües.

Finalment, Sergi Alegre, regidor del Prat de Llobregat, on la gestió és pública, va detallar com és la seva gestió, marcada per la transparència amb la ciutadania. Va oferir-se a col·laborar amb els moviments de Martorell contraris a la privatització i a donar tota la Información necessària per a remunicipalitzar el servei en aquesta nova etapa que s’obre a Martorell.

El debat ciutadà va estar marcat per les dures crítiques a la gestió del servei, amb un increment espectacular del preu del servei, unes inversions en obres per millorar la qualitat de l’aigua amb data de caducitat del Juny del 2014 per part de Sorea i que mai es van realitzar i una sospitosa i injustificada pròrroga de contracte d’aquestes inversions de 15 anys per part del govern de CiU, així com la nul·la transparència de l’equip de govern.

Des de Movem Martorell insisteixen en la necessitat d’obrir un debat públic sobre aquest tema i es comprometen a incloure la remunicipalització en el seu programa polític de cara als comicis de Maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here