Sota l’eslògan Indigenous Grapes, Global Wines comença aquest projecte que té com a objectiu principal recuperar vinyes del Montsant, de la mà de Joan Asens i Moonwine, empresa ubicada al viver Molí Empresa de Martorell. La relació entre Joan Asens i la resta de l’equip del celler Orto Vins va començar el 2011 quan el que llavors era un prometedor celler de la D.O Montsant va confiar les seves exportacions a l’empresa Export Moonwine S.L

Fruit d’aquest treball en equip, a dia d’avui Orto Vins ja és considerat com un dels referents al Montsant i està present en mercats internacionals com són la Xina, els Estats Units, Dinamarca, Noruega, Suïssa, Bèlgica, França, el Regne Unit i el Canada, principalment.

La idea d’iniciar aquest projecte, més enllà del treball existent, neix per una banda de la necessitat que hi ha al Montsant de no deixar perdre vins i vinyes que avui en dia encara no surten amb el segell de la D.O, per tant Univers vol contribuir a fer més gran el nom d’aquesta denominació. I de l’altre, la demanda internacional que existeix per qualsevol projecte en el qual participi Joan Asens. “La trajectòria i saber fer del Joan, genera interès per tot allò que fa”, explica Pere Flores, cofundador de Moon Wine.

L’anyada 2013 és la primera per aquest Univers, un vi elaborat amb les varietats Samsó i Garnatxa d’entre 30 i 70 anys amb 9 mesos en barriques de roure francès de tercer i quart any que només es vendrà en exportació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here