Un mercat de pagès setmanal, pavimentació de camins agrícoles i subvencions per a la celebració de la Fira d’Espàrrecs i la neteja de lleres són les actuacions que es posaran en marxa en compliment dels convenis signats avui entre l’Ajuntament, el Consell Comarcal i la Cooperativa Agropecuària

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui diferents iniciatives adreçades promocionar i fomentar el desenvolupament de les activitats agràries del municipi. Un suport que es traduirà en la posada en marxa d’un mercat de pagès, promogut per l’Ajuntament i el Parc Agrari del Baix Llobregat; la pavimentació de dos camins agrícoles, i una subvenció municipal a la Cooperativa Agropecuària per a l’organització del concurs d’espàrrecs i paneres de la Fira d’Espàrrecs i per a la neteja de vegetació de les lleres públiques.

Per a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “cal unir esforços per assolir els reptes que ens planteja el dia a dia una activitat econòmica que ens caracteritza com a ciutat i com a territori, i destinar recursos per mantenir, promocionar i fomentar l’activitat agrària”.Unes actuacions que es desenvoluparan segons els convenis signats avui a la seu de la Cooperativa Agropecuària de Gavà.

Una signatura que ha anat precedida d’una visita pels camps de Gavà en què l’alcaldessa ha estat acompanyada del president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del Consorci del Parc Agrari, Josep Perpinyà, i de la junta de la Cooperativa, encapçalada pel president Josep Pañella.

Mercat de pagès

A partir de dimarts 10 de març, Gavà tindrà un Mercat de Pagès setmanal al Parc de la Torre Lluc, fruit del conveni signat avui entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, organisme depenent del Consell Comarcal.

Per a l’alcaldessa, “aquesta experiència ja funciona molt bé a altres municipis i constitueix un aparador d’un tret diferenciador del nostre territori: el Parc Agrari. Crec que serà un èxit i més tenint en compte que a Gavà ja hi ha moltes persones que van a casa del pagès a comprar el producte de quilòmetre zero”.

L’objectiu del Mercat de Pagès és promoure un nou sistema de comercialització que afavoreixi un increment de les rendes generales per l’activitat agrària i promoure el producte de proximitat sota la marca “Producte FRESC del Parc Agrari del Baix Llobregat”.

El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, ha dit que “la posada en marxa del Mercat de Pagès demostra una major sensibilitat de l’administració vers un dels principals problemes de la pagesia: la comercialització dels productes. Aquesta iniciativa pot ajudar molta gent a obrir un nou canal de distribució i de venda”.

El Mercat de Pagès, que s’instal·larà a la part central de la Torre Lluc, acollirà vuit parades, de 4,5 metres de llarg que estaran distribuïdes en forma d’U, amb l’accés obert cap a la Rambla. No es descarta però que s’hi puguin afegir d’altres, així com es vagi consolidant la nova oferta comercial. Els pagesos participants vendran directament el seu producte, fruites i hortalisses, de proximitat i de temporada.

L’Ajuntament i el Consell Comarcal també promouran la millora de l’accessibilitat als espais agrícoles de Gavà. Ambdues administracions han acordat la pavimentació de dos camins agrícoles, concretament el Camí de la Mallola de baix i el Camí del Soberano de dalt. El cost de l’asfaltat serà de 40.000 euros, finançats a parts iguals per ambdues institucions.

Segons el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, “la visita d’avui ens ha permès trepitjar el terreny i veure les tasques de manteniment i les inversions que cal fer parlant amb les persones que treballen dia rere dia al Parc Agrari. Això ens permet establir acords per avançar en la preservació d’un espai agrícola fonamental i alhora molt fràgil”.

Suport municipal

L’Ajuntament i la Cooperativa Agropecuària han subscrit avui un tercer conveni mitjançant el qual l’Ajuntament col·laborarà en diferents activitats i programes que desenvolupa l’entitat agrària.

L’Ajuntament destinarà una partida de 20.200 euros per l’organització del concurs d’espàrrecs de la Fira d’Espàrrecs, i altres 19.500 euros per a la campanya de neteja de vegetació de lleres públiques i de prevenció sanitària.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here