La ciutat, que va recuperar aquesta tradició l’any passat, comptarà amb un cercavila amb cavalls i la típica benedicció dels animals

La parròquia de Sant Pere i l’Associació dels Tres Tombs organitzen, aquest diumenge a Gavà, la festa dels Tres Tombs, una tradició que la ciutat va recuperar l’any passat, després de 40 anys i que ara repeteix amb novetats i la participació demés entitats del municipi. Enguany, i segons explica Mossèn Xavier Ribas, rector de la parròquia de Sant Pere, “hem introduït novetats, la més important de les quals és la participació d’una quinzena de cavalls amb els seus genets”.

La festa, que inclourà una cercavila començarà, a les 11 hores, justament amb l’arribada dels cavalls a la plaça de l’Església, i després de la missa, al voltant de les 11.30 hores es procedirà a beneir-los, així com a la resta de mascotes que la ciutadania hi vulgui portar. Tot seguit, començarà el cercavila, on hi participaran els Bastoners, els Castellers el Gegants i Gegantons, els Grallers l’Anguila i la Companyia General del Foc i, que acabarà a la Torre Lluc, indret on les diferents entitats populars faran les seves actuacions.

Mossèn Xavier Ribas recorda que “com a tota tradició catalana, la gastronomia hi és al darrera i, com cita el costumari de Joan Amades, per Sant Antoni és típic el tortell, raó per la qual, durant la celebració, hi haurà dos punts de venda d’aquests dolços davant la parròquia i també a la Torre Lluc”.

Ribas assegura que “l’any passat, la festa va anar molt bé. La gent hi va participar força i s’ho va passar molt bé. Esperem poder celebrar-la cada any, fet-la més gran de manera progressiva”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here