L’operatiu a Sant Vicenç dels Horts ha tingut lloc a les 10 hores a l’habitatge del detingut, que ha sortit emmanillat i amb la cara descoberta

Les dues detencions d’aquest dimarts a Catalunya en una operació de la Guàrdia Civil contra una xarxa de reclutament per a l’Estat Islàmic s’han fet a Sant Feliu de Guíxols (baix Empordà) i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), segons han indicat a l’ACN fonts properes a la investigació.

En l’operació, dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, s’han detingut dues persones més a Melilla.

Els agents estan realitzant aquest matí registres als domicilis dels detinguts, mentre l’operació continua oberta.

En una nota de premsa difosa pel Ministeri de l’Interior s’informa que l’operació està dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció nº 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional i que els capturats a Catalunya corresponen a les províncies de Barcelona i de Girona. En qualsevol cas, la Guàrdia Civil investiga les connexions de les dues persones detingudes a Catalunya amb els arrestats a Melilla.

Segons les mateixes fonts, els dos detinguts en ciutat autònoma són els responsables de la creació i administració de diverses plataformes d’internet mitjançant les que difonien tot tipus de material propagandístic de grups terroristes, especialment del conegut com DAESH (la denominació utilitzada pels jihadistes de Estat Islàmic). Aquest material era editat i traduït a l’espanyol pels detinguts, per arribar a un major nombre de persones. Aprofitant l’èxit publicitari de la plataforma virtual, feien apologia de tàctiques terroristes, amb especial èmfasi en l’acte de martiri. Tots dos detinguts, que estaven alineats amb l’estratègia del grup terrorista DAESH, es dedicaven al reclutament de dones que, després de l’oportú procés d’adoctrinament, acaben integrant-se en aquest grup terrorista.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here