Les parcel·les s’han cedit per dos anys a persones en situació d’atur de llarga durada coma eina de suport emocional per fomentar la seva autonomia i recuperar l’autoestima. En total s’han creat 36 horts al barri de Sant Ildefons en una parcel·la de  2.105,39m2 de superficie. Humana Fundación Pueblo para Pueblo col·labora en el projecte formant a les persones usuàries sobre el conreu i tasques agrícoles per poder reorientar el seu futur labora

L’Ajuntament de Cornellà ha destinat una parcel·la del barri de Sant Ildefons a crear 36 horts comunitaris que s’han cedit a persones amb risc d’exclusió social com aturats de llarga durada. El nou projecte s’emmarca dins la línia de treball del consistori per fer front als efectes de la crisi i defensar la dignitat de les persones des de totes les vessants.

Cada hort té 38 metres quadrats i es cedeix per dos anys, sense pagar cap cànon, amb tres objectius fonamentals: ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i l’ocupació de les persones destinatàries, ja que els productes conreats es destinaran a l’autoconsum de la persona; oferir formació ocupacional específica en horticultura als beneficiaris per poder reorientar el seu futur laboral; i desenvolupar un projecte comú reforçant els hàbits de treball conjunts i suport entre els membres dels horts.

La finalitat del projecte és, en l’actual context social i econòmic, oferir un instrument de suport emocional a les persones més afectades per la crisi. La introducció d’una rutina com l’obligació de conrear i mantenir el seu propi hort, i ajuda a gestionar l’estrès, l’ansietat i la incertesa d’aquestes persones i fomenta la seva confiança  i autoestima, contribuint així a la seva salut.

De la formació dels usuaris se n’encarrega Humana, que emmarca aquesta iniciativa en un programa d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here