Cada dimarts al matí, des d’ahir, el parc de la Torre Lluc acull diverses parades de venda de fruites i verdures de la zona agrícola de Gavà

Aquest dimarts s’ha posat en marxa El Mercat de Pagès setmanal de Gavà. La iniciativa que en el seu primer dia ja va atreure l’interès de molts vianants és fruit del conveni signat entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i pretén promoure un nou sistema de comercialització que afavoreixi l’activitat agrària i el consum del producte de proximitat sota la marca “Producte FRESC del Parc Agrari del Baix Llobregat”.

El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, va dir que “la posada en marxa del Mercat de Pagès demostra una major sensibilitat de l’administració vers un dels principals problemes de la pagesia: la comercialització dels productes. Aquesta iniciativa pot ajudar molta gent a obrir un nou canal de distribució i de venda”.

Per a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que no va voler deixar l’oportunitat de visitar-lo in situ, i fins i tot va fer algunes compres, “de moment, l’ambient és bo” i es va mostrar convençuda de “l’èxit” del mateix “com ja ha succeït en altres poblacions on fa temps que es fa”. Sánchez es va referir a la importància de consumir productes frescos conreats al nostre territori per fer salut” i va assegurar que “al nostre municipi, des de sempre, hi ha moltes persones que van a casa del pagès a comprar el producte de quilòmetre zero”.

El Mercat de Pagès funcionarà a la Torre Lluc cada dimarts al matí i dos diumenges l’any. De moment arrenca amb 6 parades però segons va precisar l’alcaldessa “en les properes setmanes se n’incorporà alguna més, així com un espai de venda d’ous ecològics”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here