La cita serà aquest dissabte, i en el decurs del dia s‘alliberaran animals recuperats i es faran tallers i visites guiades

Per a l‘ocasió s’ha organitzat una jornada festiva a l’estany, en el decurs de la qual s’alliberaran animals procedents de centres de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat de Catalunya i es faran visites guiades i tallers

La celebració de la festa es remunta d’antic, quan la població anava a l’estany a pescar anguiles, tota una tradició ja perduda que començava el primer diumenge d’agost. La tècnica emprada el salabret, un estri que disposa d’una xarxa rectangular, d’uns cinc o sis metres de llargada i dos d’amplada.

En aquest enxarxat es lligava, als costats, aproximadament d’uns dos metres, un mànec de fusta d’un tres metres, a un dels costats llargs, i se li enganxaven suros; a l’altre costat, s’enganxaven uns ploms ben cosits. Així, quan es parava el salabret, els ploms anaven al fons i els suros, cap amunt. Un salabret de pescar anguiles és, més o menys, com una xarxa de jugar a voleibol, però amb una trena més espessa i els pals més petits, evidentment.

L’activitat d’aquest dissabte a l’estany de la Murtra és gratuïta i se celebrarà d’11 a 13 hores. Per participar-hi cal formalitzar la inscripció prèvia trucant al telèfon 93 479 32 01. (Places limitades). La sortida es farà a les 10.30 hores davant de l’Ajuntament de Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here