El diputat d’ICV-EUiA, Salvador Milà, va instar al Govern de la Generalitat a “desfer el fenomenal lío” que comporta la privatització d’ATLL i ha demanat que retorni al control públic, a l’Agència Catalana de l’Aigua que és qui “defensa els interessos públics” i que mai l’hauria d’haver deixat. “Fa 3 mesos que han de fer la resolució per tirar enrere la concessió”, va recordar Milà que va denunciatrel joc creuat entre AGBAR i ATLL

Milà va tornar a insistir en aquesta qüestió després de preguntar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per l’episodi de contaminació del riu Llobregat que va provocar que la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí tirés dels pous de Cornellà, tal com volia AGBAR, enlloc de tirar de l’aigua de qualitat que subministra Aigües Ter Llobregat. “Ha tirat del pitjor recurs que podia tirar”, va criticar Milà perquè “ha afectat aqüífers quan el que seria lògic és que tirés de l’aigua d’ATLL”.

“Dos jugaven i el tercer va perdre”, va ironitzar el diputat d’ICV-EUiA que va lamentar que els “jocs creuats” entre AGBAR i ATLL han comportat la sobreexplotació dels aqüífers sense importar el seu impacte ambiental. “Tot per interessos econòmics i per fotre ATLL”, va lamentar Milà que creu que la Generalitat hauria d’haver obligat a AGBAR a tirar de l’aigua d’ATLL.

En definitiva, per a Milà la gestió de la contaminació del riu Llobregat demostra que cal que la Generalitat obeeixi al Tribunal Suprem i es faci enrere en la concessió d’ATLL.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here