Esquerra Republicana de Catalunya ha instat al Govern de la Generalitat de Catalunya a promoure la declaració de l’espai natural protegit del Massís del Garraf com a Parc Natural, mesura indispensable per a millorar-ne la gestió

El Grup Parlamentari d’Esquerra ha presentat una proposta de resolució al Parlament en aquest sentit, en considerar que els instruments amb els quals compta aquest espai natural no són suficients per a garantir excel·lència en la protecció mediambiental, la promoció agroeconòmica  i projecció ecoturística que un espai natural com aquest mereix i reclama.

Argumenta Esquerra la seva proposta tot recordant que ara fa un any i mig, diverses associacions de caràcter ecologista, de defensa del patrimoni cultural, entitats excursionistes i clubs d’esports de muntanya van promoure un manifest en què es demana la declaració del Massís del Garraf com a Parc Natural.

A aquest manifest s’hi han adherit, mitjançant sengles acords de ple, tots els Ajuntaments els termes municipals dels quals estan inclosos a l’espai delimitat pel PEIN com a Espai Natural del Garraf. També la Diputació de Barcelona ha expressat el seu suport a aquesta petició.

Els valors biològics, paisatgístics i patrimonials d’aquest espai natural abasten des de l’existència de diverses espècies vegetals i animals d’especial rellevància des del punt de vista de la biodiversitat, fins a elements culturals singulars que inclouen restes prehistòriques, castells medievals, construccions modernistes o arquitectura en pedra seca, passant per una confluència de paisatges d’extremada singularitat en el conjunt del país. Actualment el Garraf és gestionat per la Diputació de Barcelona, i disposa d’un Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge.

Tot i això, no es pot oblidar que el Massís del Garraf, on s’inclouen muntanyes de Castelldefels, per la seva proximitat a la metròpoli barcelonina, pateix una pressió antròpica molt superior a la d’altres espais naturals del territori

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here