L’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat la cessió temporal de part del Palau de Marianao com a seu del Cluster de Salut Mental de Catalunya. El consistori local és l’impulsor d’aquest organisme que des de 2013 promou la interacció entre la recerca i la docència universitària, el sector productiu, l’entorn científic i tecnològic i l’activitat assistencial sanitària del país per a la millora de la salut mental

L’Ajuntament ha atorgat a l’associació Clúster de Salut Mental de Catalunya una llicència d’ocupació per un període de quatre anys d’un espai de 280 m2 a les plantes baixa i primera del Palau de Marianao, edifici de propietat municipal.

La nova seu física de l’organisme, juntament amb la futura seu virtual (actualment en fase de preparació), permetran al Clúster de Salut Mental de Catalunya fer créixer la seva tasca en els àmbits de la formació, l’assistència, la investigació i la generació d’opinió en relació a la salut mental, reforçar la participació en projectes europeus i acometre així el procés d’internacionalització.

La seu acollirà activitats del Clúster, com ara cursos de formació, i permetrà cedir espais a projectes d’emprenedoria que apliquen les noves tecnologies per a la millora de la salut mental.

Una trentena d’empreses, centres universitaris, entitats i institucions públiques formen part en l’actualitat del Clúster de Salut Mental de Catalunya. L’impulsor va ser l’Ajuntament de Sant Boi, que considera la salut mental comunitària com un dels principals eixos estratègics de les seves polítiques i que vol fer de Sant Boi un referent en relació a aquest àmbit.

El Palau de Marianao va ser durant anys la seu dels jutjats de Sant Boi i actualment acull l’oficina d’expedició del DNI i passaports de la Policia Nacional, que segons les previsions es traslladarà al Mercat de la Muntanyeta quan finalitzin les obres de remodelació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here