L’empresa automobilística SEAT amb seu a Martorell va presentar el balanç econòmic del passat any 2014, en què va facturar 7.497 MEUR, que suposa un augment del 56% respecte l’any anterior. Es tracta del millor registre des de 2007 i és gràcies, en part, a les bones vendes mundials del model León, segons el president del Comitè Executiu de SEAT, Jürgen Stackmann

L’objectiu de SEAT és, va dir Stackmann, “crear una empresa sostenible, sòlida, estable i amb futur”, i un dels puntals d’aquest futur és el model León. “Volem ‘lleonitzar’ la marca, aprofitar l’esperit i la potència d’aquest model nostre”, va afegir el directiu.

Augment de la demanda i de la producció

Jürgen Stackmann va destacar l’augment de vendes a nivell mundial de la marca, que “han augmentat un 10%, degut a la demanda”. També s’ha apreciat, és clar, que “un augment de la demanda suposa més producció: l’any passat vam produir un 13% més, aquí a la factoria de Martorell”.

El directiu de la SEAT va destacar també l’augment de la producció, d’un 47% aquí a Martorell des del 2007. Una realitat que facilita alhora que l’ocupació no pari de créixer: “L’any passat vam crear 800 llocs de treball, 350 dels quals ja s’han convertit en indefinits”.

Més enllà del León, que il·lustra el bon moment de la marca, l’Ibiza és el segon pilar, que el 2014 va celebrar els 30 anys i va arribar als 5 milions d’unitats venudes. La bona marxa del Audi Q3 va permetre, per la seva banda, augmentar-ne la producció a Martorell.

100 enginyers més

SEAT ha anunciat que aquest 2015 contractarà 100 enginyers més. El procés de selecció de personal s’iniciarà en els pròxims dies i els contractats s’incorporaran progressivament durant els pròxims sis mesos, fins a octubre de 2015.

Aquestes contractacions permetran augmentar en més d’un 10% la plantilla del Centre Tècnic, formada actualment per 900 persones. Els candidats a incorporar-se a SEAT han de ser enginyers superiors de qualsevol especialitat i amb un nivell alt d’anglès i alemany.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here