Iniciem una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes de març us convidem a La Passió i per ser el primer mes i perquè a casa nostra tenim dues grans passions, aquest mes hi haurà 2 guanyadors de 2 entrades dobles, una per la Passió d’Olesa i l’altra per la Passió d’Esparreguera. Dilluns vinent es faran públics els guanyadors

La #BaixEscapada recomanada d’aquesta setmana consisteix en que passeu un dissabte al matí en bici descobrint el riu Llobregat i la Colònia Güell, amb SomBici de Sant Boi, una cooperativa de treball associat d’iniciativa social sense finalitat de lucre, que es dediquen a promocionar la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i saludable.

Un matí descobrint el riu i la Colònia Güell: redescobrint el riu, el gran tresor desconegut; coneixent el bosc de ribera, una iniciativa per recuperar la flora del riu; visitant la Torre Salvana, l’antiga torre de defensa avançada dels senyors de Cervelló; coneixent la Fàbrica de la Colònia Güell, l’antiga fàbrica tèxtil reconvertida en recinte industrial; passejant per la Colònia Güell, un conjunt d’habitatges i d’altres edificis representatius del modernisme de finals del segle XIX i on es troba el Centre d’interpretació de la Colònia, per obtenir una visió global del que va ser aquest indret, com vivia la seva gent i el  per què de la seva construcció; i la Cripta Gaudí, obra cabdal del modernisme català.

El matí acabarà mentre compres al seu Mercat de Pagès, una ocasió immillorable d’omplir el rebost amb productes de K0, gràcies a l’amabilitat i experiència de la gent del camp.

Vols saber tota la informació necessària per participar d’aquest matí en bici? Segueix aquest enllaç i consulta la web del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Més informació: La Colònia Güell

La Colònia Güell és una petita colònia obrera situada en el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, considerada un dels referents per a estudiar l’arquitectura d’Antoni Gaudí. És també un dels conjunts modernistes i atractius turístics més importants de Catalunya.

A diferència de la gran majoria de colònies industrials de Catalunya, l’empresari Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors i va esdevenir també un mecenes de la cultura. Així, va dotar a la Colònia Güell d’equipaments culturals i religiosos, i va incorporar el corrent modernista a les noves construccions. Destaca especialment l’església dissenyada pel propi Antoni Gaudí, inacabada, però que assenta les bases del que seria la Sagrada Família de Barcelona.

La cripta de la Colònia Güell, construïda entre 1908 i 1915 per encàrrec de Güell com edifici religiós per als seus treballadors de la Colònia, és un reflex de la plenitud artística de Gaudí: pertany a la seva etapa naturalista (primera dècada del segle XX), període en que l’arquitecte perfecciona el seu estil personal, inspirant-se en les formes orgàniques de la naturalesa. A això, l’artista català hi afegeix una gran llibertat creativa i una imaginativa creació ornamental.

 A causa de la riquesa patrimonial del conjunt, l’any 1991 la Colònia Güell va ser declarada Bé d’Interès Cultural i es va establir la protecció dels edificis més rellevants, així com de les característiques generals d’edificació.

 I si no et vols esperar a la setmana vinent i vols descobrir més #BaixEscapades per el teu compte, consulta la Guia d’Oci del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here