“Els ajuntaments donarem la batalla i els i les socialistes estarem al capdavant”. Amb aquestes paraules Antoni Poveda, primer secretari del PSC del Baix Llobregat, va defensar les polítiques socials davant les contínues retallades de les dretes i de la manca de recursos que preveu la llei ARSAL  (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals). “Els i les socialistes del Baix Llobregat denunciem aquesta llei, doncs és imprescindible que no es condemni a les administracions locals a no tenir despesa social per a garantir la dignitat de les persones”, va sentenciar el també alcalde de Sant Joan Despí

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, i la secretaria de Polítiques Socials, Sonia Guerra; acompanyats d’alcaldes, candidats i candidates, responsables de polítiques socials, professionals de l’àmbit a la comarca i representants del moviment “Nosaltres no callem”, van voler expressar el seu reconeixement a la tasca dels professionals socials, i es van conprometre ha continuar defensat les polítiques socials per garantir la dignitat i la qualitat de vida de les persones.

Antoni Poveda, va recordar que davant els temps difícils que estem vivint, “han estat ajuntaments i les entitats i associacions del tercer sector els que han pal·liat aquesta situació”. Poveda també va explicar que “s’ha fet molta feina en un context amb una greu manca de recursos, doncs qui tenia aquests recursos ha decidit retallar i destinar els diners a altres temes”. Poveda va defensar fermament el paper dels ajuntaments que han hagut de fer front a situacions d’emergència mentre el PP els deixa encara en una situació de major incertesa amb l’aprovació per part del govern del PP de la Llei ARSAL, que limita la despesa dels ajuntaments en serveis socials.

“Els i les socialistes del Baix Llobregat denunciem aquesta llei, doncs és imprescindible que no es condemni a les administracions locals a no tenir despesa social per a garantir la dignitat de les persones” va declarar Poveda que va ser ferm al assegurar que davant la intenció del PP de limitar les polítiques socials a les administracions de més proximitat als i les ciutadanes, “els ajuntaments presentarem batalla, i els i les socialistes estarem al capdavant.”

En aquest sentit, Poveda i els candidats i candidates presents es van comprometre a incorporar als seus programes electorals “mesures i propostes per garantir la dignitat de les persones” tal i com va explicar el Primer Secretari.

Sonia Guerra, Secretari de Polítiques Socials del PSC del Baix Llobregat va recordar que “el 24,3% de la població catalana es troba en risc de pobresa degut a les retallades dels governs de dretes en beques menjador, renda mínima d’inserció, o la llei de promoció i autonomia personal “. Tal i com explica el manifest, la taxa d’atur a Catalunya es troba en un 19,9%, el doble que la mitjana europea, i més d’un 35% de les persones que es troben en atur no tenen dret a una pensió contributiva ni assistencial.

Guerra va insistir en que des del PSC del Baix Llobregat “volem conèixer i reconèixer el treball dels professionals del treball social i unir-nos a la lluita de la Marea taronja per promoure la dignitat i continuar defensant el dret a l’educació, a la sanitat, a l’habitatge i la garantia d’ingressos per la dignitat de les persones”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here