Les Joventuts d’Esquerra Republicana van celebrar aquest cap de setmana el 25è Congrés Nacional a Sant Feliu de Llobregat, on es va aprovar la ponència política que traça les línies mestres a seguir durant els propers dos anys “per tal d’avançar cap a la llibertat nacional i treballar en un canvi de model econòmic i social”

En el marc del Congrés, les JERC també van escollir una nova Permanent Nacional, encapçalada per Gerard Gómez del Moral com a portaveu nacional de l’organització. Juntament amb el portaveu, el congrés també va escollir  la resta de persones que formen part de la nova permanent nacional, l’òrgan de gestió del dia a dia de l’organització.

El reelegit portaveu, Gerard Gómez del Moral, va destacar la importància del curs polític que iniciem arreu dels Països Catalans i les oportunitats i possibilitats que obren totes les comtesses electorals dels propers mesos. Gómez del Moral va anunciar que “el jovent tenim molt clar que el moment és ara i el lloc és aquí” per això va animar als assistents a “deixar-nos la pell durant els propers sis mesos, i aconseguir construir una majoria social forta a favor de la independència el 27S”.

La cloenda del 25è Congrés Nacional de les JERC també va comptar amb la presència del president d’Esquerra Republicana i alcalde de la localitat veïna de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras i d’una vintena d’entitats juvenils dels Països Catalans, així com delegacions polítiques internacionals.

Junquerasva recordar que als Països Catalans “estem vivint una revolució i en totes les revolucions de la historia el jovent hi ha tingut un paper clau, en la nostra no és diferent”. En aquest sentit, Junqueras va remarcar la importància de les organitzacions juvenils com a eina de transformació social.

El Congrés Nacional és el màxim òrgan de les JERC que congrega a tota la militància de l’organització i se celebra cada dos anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here