L’empresa de Martorell OTEM2000, amb seu al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner de Martorell, ha instal·lat ja la primera versió del seu Paviment Híbrid d’Energia (HEF) i la llosa Híbrida d’energia (HET), al campus tecnològic RDM de Rotterdam. Desenvolupada amb l’empresa holandesa Energy Floors, ambdues solucions són les primeres al món que combinen l’energia solar i humana per a generar electricitat

L’start-up martorellenca Otem2000 i l’empresa holandesa Energy Floors, associades des del passat mes de setembre, desenvolupen conjuntament un paviment mixt generador d’energia verda, que combina el trànsit de persones i vehicles i unes rajoles fotovoltaiques, tot pensat per ser instal·lat en carrers comercials, places públiques, parcs i voreres.

Llosa Híbrida (Hybrid Energy Tile, HET) i Paviment Híbrid d’ Energia (Hybrid Energy Floor, HEF)

Neix una nova revolució dels paviments al RDM de Rotterdam. Aquestes solucions de generació d’energia verda local s’han instal·lat a la sala d’exposició de l’empresa Energy Floors. El HET consta d’una llosa solar transitable en la capa superior (desenvolupada per la start-up espanyola OTEM2000) i en la base, un mòdul electromagnètic d’última generació converteix l’energia cinètica del moviment humà en energia elèctrica (desenvolupat per Energy Floors). El HEF és el resultat de la combinació de les lloses solars d’OTEM2000 i les lloses d’Energy Floors.

Ambdues solucions poden personalitzar-se amb diferents colors, logos i marques, convertint-se en una forma real de mostrar el compromís amb el medi ambient.

Tant el paviment híbrid (HEF) com la llosa híbrida (HET), s’han desenvolupat per a instal·lar-se en zones peatonals d’exterior: carrers comercials, places publiques, parcs i voreres. OTEM2000 i Energy Floors segueixen treballant en estreta col·laboració per a desenvolupar Sistemes Híbrids d’Energia adequats per al tràfic de vehicles en un futur proper.

La producció estimada d’energia

Segons la ubicació, el HET de 75 x 75 cm, pot generar fins a 60 kWh per any. El HEF, basat en una llosa solar de 1 x 2m, genera fins a 250 kWh per any per llosa, com a exemple. S’utilitzen panells solars fotovoltaics amb tecnologia CIS, monocristal.lina i policristal·lina. El principal benefici de la tecnologia solar CIS és el seu excel·lent rendiment en zones d’ombra i la seva màxima producció d’energia al llarg del dia.

Innovació prometedora

Otem2000 ha trobat en Energy Floors el soci perfecte per a la realització dels seus productes. Antoni Orti, product i project Manager d’Otem2000, diu que “Energy Floors té una gran experiència en aquest tipus de productes. Ells van desenvolupar la millor tecnologia per a generar energia localment aprofitant el moviment de les persones. Amb l’Energyfloor Híbrid® busquem a més de la generació d’energia, crear espais i ambients sorprenents per a transmetre i comunicar missatges de compromís i respecte amb Medi Ambient. Totes les àrees publiques poden beneficiar-se d’aquest nou paviment”. Michel Smit, director general d’Energy Floors, està diu “que és un innovació prometedora combinar l’energia solar i l’energia humana en un únic producte”.

OTEM2000

OTEM2000 és una start-up situada al viver d’empreses Molí Empresa de  Martorell (Baix Llobregat), que se centra en la promoció de la producció local d’energia verda i en la integració d’aquestes fonts d’energia a les ciutats. Fa més de 2 anys que treballa en diferents solucions que aprofiten l’energia solar i el moviment de persones i vehicles. Actualment són a Holanda col·laborant amb l’empresa Energy Floors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here