El passat 7 d’abril, el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i el conseller de Mobilitat, Jaume Olivella, es van reunir amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. La reunió tenia per objectiu analitzar la situació dels principals projectes d’infraestructures i serveis de transport públic al Baix Llobregat, així com millorar els àmbits de col.laboració entre les dues administracions

L’aspecte més destacat de la reunió va ser l’acord per a la realització d’un pla de mobilitat de “transport a la demanda”. Es considera que la modalitat de “transport a la demanda” pot ser una bona opció per a la mobilitat de la població en aquells municipis de la comarca que pateixen dificultats per a poder oferir un bon servei de transport públic per raó de la seva baixa densitat de població o bé per comptar amb un nombre significatiu d’urbanitzacions. El Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col.laboració del Consell Comarcal, elaborarà una diagnosi i una proposta de mesures a adoptar, a partir d’un treball individualitzat amb els ajuntaments que hi estiguin interessats.

Pel que fa referència a la construcció de la línia 9 del metro, el senyor Font va informar àmpliament als representants del Consell Comarcal sobre l’execució de les obres en el tram comprès entre la Zona Universitària i la terminal T1 de l’aeroport d’El Prat. Aquesta obra es troba actualment en fase de proves i es manté la previsió per a la seva posada en servei al mes de febrer de 2016.

Altres temes tractats a la reunió van ser l’adequació per al pas de vianants i ciclistes de l’obra d’ampliació del pont de la C-245 entre Cornellà i Sant Boi, el projecte de carril bus a la B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i l’Avinguda  Diagonal a Barcelona i les tasques del grup de treball conjunt per la millora en el funcionament dels intercanviadors de transport públic a la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here