Amb el títol Amor a la cirera, el cartell d’Eulàlia Campderrós serà la imatge oficial de la 35a edició de la Festa de la Cirera que tindrà lloc el 6 i 7 de juny. El cartell, però, ha suscitat polèmica ja que el PSC del Baix Llobregat n’ha demanat la retirada per considerar que utilitza el “cos de la dona com a reclam”

El dimarts,14 d’abril, el jurat designat per l’elecció del cartell de la Festa de la Cirera d’enguany va escollir, per quatre vots a fovar i un en contra, el cartell de la dissenyadora torrellenca Eulàlia Campderrós Alsina que té com a títol Amor a la cirera.

A més, el cartell amb títol Obrint el pot de Jaume Perramon, va quedar com a primer finalista i el cartell d’Angel Ribas, amb el títol L’aquarel·la de la cirera, com a segon finalista.

El jurat va estar composat per en Joan Juncà, en Francesc Dalmau, l’Àlex Gil, l’Elisenda Ramoneda i la Clara Villagrasa.

El comunicat del PSC demanant la retirada del cartell

En una societat avançada com la nostra els valors de la igualtat i el respecte ver les dones haurien de ser una obvietat. Malauradament el cos de la dona continua essent un reclam publicitari. Tant és si volen vendre un cotxe, un concert o una festa de la cirera; posem una dona una mica insinuant i tot funcionarà.

Aquesta vegada ha estat l’ajuntament de Torrelles de Llobregat, a través d’un concurs de cartells. El cartell guanyador mostra una noia, pujada a una calaixera, ensenyant el maluc i alguna cosa més, sostenint unes cireres.

“No entrem a valorar la qualitat del cartell ni la capacitat artística de la seva autora, simplement creiem que una administració pública pública i més per promocionar una festa i reclam turístic i econòmic del municipi, hauria de tenir més cura amb el missatge que transmet a la ciutadania”, ha explicat el portaveu i candidat socialista a Torrelles Joan Carles Martínez.

Tal i com ha explicat Martínez, allà on el PSC té cura de les regidores d’igualtat “es treballa en fer l’esforç, en no caure en els paràmetres masclistes que ens envolten”, i en aquest sentit ha lamentat que l’ajuntament de Torrelles “mostri una carència tan evident d’aquesta preocupació social”.

La secretària d’igualtat del PSC del Baix Llobregat, Gisela Navarro ha afegit al respecte que “no poden ser les administracions públiques les que perpetuïn el cos de la dona com un aparador d’atracció. Les dones no som un objecte, o es que us imagineu un home sostenint una cirera amb els pantalons caient?”, ha explicat.

Des del PSC del Baix Llobregat volem denunciar aquestes pràctiques, i animar a l’ajuntament de Torrelles a retirar el cartell i apostar per treballar per assolir la igualtat de drets entre dones i homes, un camí en el que encara queda molt per fer i que no s’assolirà si tolerant que una dona sigui tractada com un objecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here