Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes d’abril, regalem entrades dobles a les Coves del Salnitre de Collbató

La #BaixEscapada recomanada d’aquesta setmana vol que descobriu una de les fires més emblemàtiques del Baix Llobregat, la Fira d’Espàrrecs de Gavà, que enguany arriba a la 62a edició i que va néixer l’any 1932 com a concurs i exposició dels espàrrecs que els agricultors gavanencs conreaven als camps.

La Fira actualment és una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que, any rere any, visiten més de 50.000 persones.

La transformació social i econòmica que ha experimentat Gavà s’ha reflectit  a la Fira. Alhora que conserva la seva vesant agrícola, element identificatiu d’aquesta mostra amb les paneres artístiques amb productes del camp i els lots d’espàrrecs, ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el gastronòmic.

El recinte firal, situat al centre de la ciutat, està format per la pl. de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el carrer de Martí l’Humà i el pavelló esportiu i l’escola Jacme March, en connexió amb el principal eix comercial de la ciutat, l’eix de centralitat Rambla-Illa del centre, zona de vianants. A més, durant els dies de la Fira i les setmanes anteriors i posteriors se celebren diverses activitats lúdiques, culturals i de promoció de l’activitat econòmica del municipi.

La vessant gastronòmica de la Fira pren forma a l’Espai Gastronòmic GastroGavà. Un espai que ofereix degustacions de tapes molt elaborades de la restauració local durant tres dies.

Tota la ciutat es prepara per la Fira. Jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà i al Refugi antiaeri de la Rambla de Gavà, exposició al Centre d’Història de Gavà, exposició de paneres de llavors als mercats municipals, itineraris guiats o el torneig de Fira d’Espàrrecs del Club d’Atletisme.

La Fira està organitzada per l’Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, en la part agrícola i per l’Agrupació de Restauradors de Gavà en la part gastronòmica.

Informació útil:

MOSTRA AGRÍCOLA (Pavelló Jacme March) Dia 25 d’abril, d’11 a 21.30h, Dia 26 d’abril, de 10 a 21.30h

ESPAI GASTRONÒMIC (Pl. de Jaume Balmes) 24 d’abril, de 19 a 23h; 25 d’abril, de 12.30 a 16.30 i de 19 a 23h i 26 d’abril, de 12.30 a 16.30 i de 16.30 a 20.30h

MOSTRA COMERCIAL (Pl. de Jaume Balmes) 24 d’abril, de 17 a 21.30h; 25 i 26 d’abril, de 10 a 21.30h

 I si no et vols esperar a la setmana vinent i vols descobrir més #BaixEscapades per el teu compte, consulta la Guia d’Oci del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here