Raquel Sánchez i Carles Ruiz es van reunir ahir amb la Plataforma en Defensa de l’Hospital i les entitats veïnals i han acceptat la invitació a participar en la concentració convocada per al 5 de maig

Els alcaldes de Gavà, Raquel Sánchez, i Viladecans, Carles Ruiz, adreçaran una carta al conseller de Salut, Boi Ruiz, per demanar que, de manera urgent, concreti per escrit les dotacions pressupostàries que han de servir per millorar la qualitat assistencial que ofereix l’Hospital de Viladecans. Els alcaldes coincideixen amb els representants de la Plataforma en Defensa de l’Hospital i de les associacions de veïns en que l’Hospital requereix inversions immediates tant en dotació de personal com en recursos.

Raquel Sánchez i Carles Ruiz es van reunir ahir amb una trentena de representants veïnals i membres de la Plataforma en Defensa de l’Hospital per informar del contingut de la reunió que van mantenir amb Boi Ruiz el 16 d’abril. En aquella trobada, els alcaldes van mostrar la seva preocupació pels dèficits assistencials que pateix actualment el centre sanitari i van demanar al conseller que el procés d’ampliació vagi acompanyat d’un important pla de millores dels serveis que ofereixi l’Hospital en el dia a dia.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va afirmar que “el problema és el dia a dia de l’hospital. El Pla Director, redactat pel Departament de Salut, estableix uns serveis per a aquest centre molt allunyats de la realitat. Per això, la nostra prioritat, un cop sabem que l’ampliació de l’hospital tira endavant, és que s’incrementin els recursos humans i econòmics i la qualitat assistencial”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va afegir que “hem coincidit en la necessitat de seguir reivindicant que l’hospital que coneixem sigui un hospital que funcioni al màxim rendiment. Tot i que caminem cap a una ampliació, el centre té moltes possibilitats d’oferir un millor servei al
ciutadà, al pacient”.

Durant la reunió, treballadors del centre i veïns van denunciar que es produeixen sovint situacions de col·lapse al servei d’urgències, amb pacients als passadissos mentre hi ha habitacions tancades o la disminució progressiva de personal d’infermeria. Com a exemple de retallades, algunes treballadores van denunciar que s’han eliminat les ampolles grans d’aigua que fins ara s’oferien als pacients.

La Plataforma en Defensa de l’Hospital va informar els alcaldes que, atesa la situació actual del centre, ha convocat una concentració a les portes del centre el pròxim 5 de maig i va convidar els alcaldes a afegir-s’hi. Carles Ruiz i Raquel Sánchez es van comprometre a assistirhi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here