Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes d’abril, regalem entrades dobles a les Coves del Salnitre de Collbató

La #BaixEscapada recomanada d’aquesta setmana vol que descobriu una part de la història més recent del Baix Llobregat.

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils.

Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis.

Amb un itinerari i la visita al refugi podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

Vols saber tota la informació necessària per visitar el Refudi Antiaeri de Gavà? Segueix aquest enllaç i consulta la web del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

La visita

La museografia i la visita al refugi incorporen un audiovisual que serveix d’introducció per crear una atmosfera  que permeti als visitants entendre l’espai des d’una perspectiva sensitiva. Aquest recurs presenta conceptes bàsics com l’època i el context històric a través de la narració d’un testimoni que va aixoplugar-se al refugi ara fa 75 anys.

L’inici de la visita incorpora també una banda sonora que ajudarà a situar el visitant en un moment d’amenaça i atac aeri, recreant les situacions viscudes l’any 1938. Posteriorment hi ha un recorregut pel refugi acompanyat de guia que permet entrar en els detalls constructius i el context històric, entre altres aspectes.

La visita finalitza amb un audiovisual que recollirà testimonis personals de gavanencs i gavanenques que van viure la Guerra Civil.

 I si no et vols esperar a la setmana vinent i vols descobrir més #BaixEscapades per el teu compte, consulta la Guia d’Oci del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here