Es desenvoluparà des del programa Construint Consensos, que estableix un sistema de participació ciutadana sobre els temes de redisseny i millora de l’espai públic

Cornellà disposa de diferents zones verdes, com són tres grans parcs —Can Mercader, Rosa Sensat i de la Infanta—, el riu Llobregat i zones enjardinades a places i diferents indrets de la ciutat. L’objectiu de l’Ajuntament és que aquests espais estiguin interconnectats i facin de la ciutat un lloc més amable, integrant el paisatge urbà en la natura. Amb aquesta visió, el Consistori està treballant en l’elaboració del projecte Cornellà Natura, un pla per aprofundir en la cohesió de la ciutat mitjançant eixos verds. Està previst que es comenci a implantar a partir de l’any vinent i s’estendrà en el temps, durant els propers 10 anys, fins a aconseguir diversos anells de vegetació al voltant i a l’interior de la ciutat, que es converteixin en petits pulmons que reorganitzin l’espai fent-lo més habitable i sostenible.

Aquest projecte neix d’observar que el teixit urbà de Cornellà ha experimentat un gran canvi en els darrers 20 anys, com a conseqüència del procés de transformació urbanística i productiva que ha viscut la ciutat, que ha sigut desigual i poc homogeni. I per tant, s’ha de seguir millorant en la vertebració de la ciutat perquè sigui moderna i integradora.

Encaixar la natura amb la ciutat

L’objectiu principal del projecte Cornellà Natura és la transformació cap a una ciutat verda, elaborada des de la voluntat de millora de l’espai públic. Això suposa engegar actuacions en la línia de la potenciació i millora del patrimoni verd generat durant els darrers anys i el desenvolupament de noves actuacions que cerquin l’encaix de la natura en la ciutat.

Construint Consensos

Cornellà Natura es desenvoluparà des del programa Construint Consensos, que estableix un sistema de participació ciutadana sobre els temes de redisseny i millora de l’espai públic, per tal d’incorporar-lo en el procés d’elaboració dels projectes, amb la finalitat de la recerca del consens amb tots els agents socials implicats en la intervenció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here