L’Ajuntament baixllobregatí ja disposa del projecte de la VIA VERDA, que ha d’unir definitivament, per la llera del riu, Castellar de n’Hug amb el Prat de Llobregat

Aquesta via ja està en part executada, concretament des del naixement del Llobregat fins a Manresa i des de Martorell fins al Prat de Llobregat.

El Projecte bàsic general consta de tres fases, amb un import aproximat d’1.300.000 €. La primera fase, que ja té el projecte executiu redactat i que suposarà una inversió de 300.000 €, totalment subvencionats pel Departament de Turisme de la Diputació de Barcelona, consistirà en l’obertura d’un camí a la ribera del riu, entre la Puda i la roca de la Mona.

En aquest cas, el projecte preveu l’obertura del camí gairebé en la seva totalitat, tot i que, segons el regidor d’Urbanisme, Pere Planas, “algun petit tram encara s’haurà de fer per la carretera”.

Un cop s’executi aquesta primera part de l’obra, el regidor assegura que ja es podrà fer “una ruta de motxilla a peu” i, posteriorment, en una segona fase, es completarà el camí, que ja es podrà fer totalment per la llera del riu, i es recuperarà la palanca d’en SEDÓ, un element emblemàtic que forma part del patrimoni històric del municipi i que unia Olesa amb la Colònia Sedó.

Finalment, hi haurà una tercera fase del projecte que consistirà en la plantació d’arbrat i la senyalització global del camí d’aquest itinerari.

El desenvolupament del projecte Camí del Llobregat és una condició necessària i imprescindible per completar el Pla de camins del Baix Llobregat que du a terme el Consell Comarcal i que, un cop enllestit, en un període aproximat de 2 anys, permetrà que es pugui anar per la llera del riu des de Berga fins al Prat de Llobregat.

Es tracta, doncs, d’un projecte que integra la perspectiva turística amb la ciutadana i que vol retornar la dignitat a un entorn de ribera als ciutadans perquè en puguin gaudir.

A banda d’aquest retorn als ciutadans, el projecte obre una nova perspectiva turística a la zona atès que, un cop acabat el projecte, es podran fer excursions en bicicleta, a cavall o a peu al llarg d’uns 200 quilòmetres, aproximadament.

L’actuació, que ara afectarà Olesa i Abrera, completarà el camí a la zona del Baix Llobregat de manera que beneficiarà tota la comarca. De fet, un cop finalitzada l’actuació es crearà el Pla de senders turístics del Baix Llobregat.

1 COMENTARI

  1. En este artículo, falta mucha información. Si bien es verdad, que el nuevo tramo, conecta Olesa con Martorel y resto de municipios hasta el mar. Abrera, queda fuera de esta conexión y solo la parte izquierda (Can Vilalba, Santa María y Carpas) Santa María y Carpas ya estan conectadas actualmente ya que el camino es practicable hasta la Depurado de Abrera.
    En caso de que querais informar del estado, recorrido y mas detalles, podeis contactar con ANDA (AssociacióNaturalista d’Abrera) nada_abrera@hotmail.com 666 316 397

    Saludos
    Jaime

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here