El Jutjat d’Instrucció número 6 de Martorell ha absolt a Laura Ruiz (membre d’UCFR i nº 2 de Movem Martorell), Josep Simón (regidor d’ICV i actual cap de llista de Movem Martorell) i un tercer activista. Van ser denunciats per PXC per un suposat delicte d’injúries i amenaces, el passat 28 de febrer, quan PXC va muntar una carpa per recollir aliments «pels de casa» a la ciutat

El Jutjat ha considerat que les proves presentades són interessades, i no s’ha pogut provar que Laura Ruiz i Jose Simón s’expressessin amb voluntat de vulnerar l’honor dels denunciants. De fet Simón declarava abans del judici que «jo a l’acte hi era, i no me n’amago, però al vídeo que aporten com a prova, ni hi surto. Ens han triat a mi i a la Laura perquè som coneguts, simplement ens han buscat per Internet». El regidor tem que es tracti d’una maniobra per guanyar visibilitat.

L’activista d’UCFR Laura Ruiz fa una valoració positiva de la sentència; «ja ens ho esperàvem, perquè el que fem no són injúries, és llibertat d’expressió. Es veu molt clar en el vídeo que ells mateixos van presentar». Lamenta, però, que sigui una maniobra calculada per guanyar visibilitat i intentar qualificar els antifeixistes com l’extrema esquerra violenta. Conclou que «és una falta una falta de respecte col·lapsar l’administració amb denúncies com aquesta, per motius electoralistes».

No és un cas aïllat

En aquest sentit, no és el primer cop que membres de plataformes antifeixistes s’asseuen al banc dels acusats davant denúncies de Plataforma per Catalunya. Va passar el mateix a Igualada, el Vendrell, Manresa o Sant Boi, i sempre els acusat han estat absolts. Concretament, en l’últim cas, a Mataró, el jutge va sentenciar que «titllar PxC de xenòfob no pot ser mai un terme injuriós, sinó descriptiu».

Laura Ruiz s’alegra que cada cop hi ha més nuclis de UCFR a cada municipi; «cada cop estem més organitzats», afirma, «i tenim prou força per seguir denunciant el discurs xenòfob de PXC». Crítica que Plataforma només actua quan hi ha comicis electorals; «més feina tenim ara que venen les eleccions, que surten les candidatures racistes i fan el que no han fet en 4 anys». Conclou bromejant que «tant de bo no haguéssim d’existir».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here