La cinquena edició de la cursa transformarà cada caloria cremada dels participants en kWh de consum elèctric per contribuir a prevenir la pobresa energética

El Parc Esportiu Llobregat organitza per cinquè any consecutiu una nova edició del Cross Popular, una cita esportiva oberta a la ciutadania i que es convoca en el marc de la Festa Major de la ciutat, el Corpus 2015.

Enguany amb una motivació especial pels participants ja que la cursa pren un caire solidari en la lluita contra la pobresa energètica. La idea es transformar cada caloria cremada en kWh de consum elèctric i de gas de famílies que es troben en aquesta situació límit de pobresa energètica.

El recorregut és de 7 km per la llera del riu Llobregat i poden participar tant corredors experimentats com públic familiar en dues modalitats, corrent o caminant. S’estima que participaran en el Cross Popular unes 800 persones, xifra que permetria reduir en un 20% el cost de les factures de 50 famílies del municipi.

Aquells que facin la cursa corrent contribuiran amb 100kWh, les persones que la fan caminant aporten 50 kWh. El Cross es desenvolupa en un ambient festiu. Per aquest motiu es crida a tots els participants a participar després de la cursa en un taller de zumba afegint 50 kWh més per cada inscrit. Les famílies amb nens petits poden participar en el Cross deixant als nens i nenes a la ludoteca infantil. Amb aquest gest s’hi sumaran 50 kWh més.

Al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats i l’Ajuntament de Cornellà els transformarà en mesures de prevenció contra la pobresa energètica.

L’ús de les xarxes socials sumaran kWh

Amb la voluntat de sumar molts kWh es posen en marxa diferents iniciatives. Per cada tweet o foto a l’instagram amb el hashtag #crossENERGIA s’aportaran 50 kWh i, si a més, s’hi penja un consell d’estalvi energètic a la llar, s’estaran aportant 50 kWh.

A més s’ha obert un concurs fotogràfic a Instagram coincidint amb la celebració del Cross Popular. Qui vulgui participar s’ha de fer soci del perfil @parcesportiu a Instagram i etiquetar les fotos amb el hashtag #crossEnergia.

El guanyador del concurs serà guardonat amb un PlanB! Multiexperiències per a una o dues persones. El Cross Popular és una cursa solidària que va néixer l’any 2011 i que ha anat afegint adeptes edició rere edició.

El concepte Run for charity és una forma provada i efectiva per a comprometre als ciutadans sobre una problemàtica o prioritat social, així com contribuir a millorar la situació que la causa. Enguany toca “Corre o camina contra la pobresa energètica!”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here