L’objectiu de l’operació és preservar i impulsar la producció d’aviram de la raça Prat, que gaudeix de la certificació europea d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP)

L’Ajuntament del Prat ha formalitzat, el dimecres 27 de maig passat, l’adquisició de les instal·lacions de la popularment coneguda com a Granja Torres. Aquesta adquisició dóna compliment a l’acord adoptat pel Ple municipal el 4 de febrer passat.

Amb aquesta operació, l’Ajuntament consolida un procés iniciat l’any 2004 per adquirir la totalitat de la propietat de la finca i de les instal·lacions existents, dedicades a la cria i producció d’aviram de la raça Prat, producte que compta amb la certificació europea d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

L’objectiu de l’operació és preservar i impulsar aquest element del patrimoni pratenc, el reconegut pollastre pota blava, que sense la intervenció de l’Ajuntament s’exposaria a la seva progressiva desaparició.

El cost econòmic d’aquesta operació d’adquisició ha estat de 650.000 euros, una part molt important dels quals es finançarà mitjançant una subvenció de 457.136 euros atorgada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here