Can Tinturé inaugura l’exposició ‘Ceràmica per a la salut’

L’Associació Catalana de Ceràmica, en col·laboració amb els Museus d’Esplugues, ha organitzat un any més a Esplugues la Trobada de Col·leccionistes de Rajola Catalana i Ceràmica Antiga. Els jardins de Can Tinturé acolliran, de 10 a 14 hores de diumenge, 31 de maig, activitats relacionades amb el món del col·leccionisme i la ceràmica i parades on es poden localitzar i adquirir peces antigues.

Com a complement a la trobada, a les 12 hores tindrà lloc una demostració de pintada de rajoles amb la tècnica de la trepa, a càrrec del Taller de Ceràmica SOT. I, paral·lelament, es realitzaran visites guiades als museus Can TInturé (a les 12 h) i La Rajoleta (a les 11 i a les 13 h).

‘Ceràmica per a la salut’ a Can Tinturé

Coincidint amb la Trobada de Col·leccionistes, el Museu Can TInturé inaugura una nova exposició temporal: Ceràmica per a la salut, que podrà visitar-se durant el diumenge en una jornada de portes obertes. La mostra, que inclou un espai dedicat a les farmàcies d’Esplugues, romandrà a Can Tinturé fins al 4 d’octubre.

Ceràmica per a la salut és una exposició sorgida de la col·laboració entre l’Associació Catalana de Ceràmica i els Museus d’Esplugues que presenta un recull d’objectes ceràmics relacionats amb la salut i la higiene, des de les ceràmiques de farmàcia (els atuells que al llarg dels segles han fet servis els apotecaris, entre ells, els populars “pots de farmàcia”, i també gerres, copes i xaroperes) fins als objectes que es van introduir a les llars a mesura que la higiene va anar adquirint importància.

Pel que fa a la part local, s’hi podran trobar referenciades 13 farmàcies actuals d’Esplugues (i descobrir-ne la primera del municipi de la qual en tenim notícia) i una vitrina amb medicaments molt populars al segle XX i curiositats com pastilles d’aigua de Lourdes i un biberó de principis de segle.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here