El passat cap de setmana es va celebrar a Santa Coloma de Cervelló la 30a edició de la Festa de la Cirera, el fruït emblemàtic de la ciutat. Les paradetes dels pagesos en van ser l’element central, però la celebració també va acollir diferents activitats, com passejades de cavalls i ponis, balls de ‘country’ o l’orquestra. Enguany tampoc va faltar el tradicional concurs d’escopir pinyols, a la pausa del «Ball de la Cirera»

Aquesta festa aconsegueix treure gran part de la población de Santa Coloma al carrer, ja sigui per gaudir de la Mostra, per comprar cireres o realitzar qualsevol altra activitat programada. Enguany, va incloure des del pregó a càrrec de Jordi Èvole, que no va deixar indiferent a ningú, fins al Correfoc de tancament. Segons l’alcalde Gerard Segú «aquesta celebració és una mostra del que és Santa Coloma», amb una majoria de sòl agrari, i una mostra de «la voluntat per mantenir les seves arrels».

No va mancar, tampoc, l’exposició anomenada «la Mostra de la Cirera», ambientada cada any de manera diferent. Aquest any el motiu van ser els carrers de la ciutat d’anys enrera, i va comptar amb la participació intensa i «les hores de feina» de la Comissió de la Mostra, segons va explicar a elBaix.cat la Regidora de Cultura; que també va recordar anys anteriors, en que es va ambientar en un bosc de fades o al “far west”.

Cada cop més acceptació

La part preferida pels pagesos és, però, el mercat de la Cirera. Tal com explica en Miquel, veterà d’aquesta mostra, «aquest any ha tingut molt bona acceptació». Remarca que enguany s’ha treballat amb un producte gairebé ecològic i de secà; «la manca de pluges ens ha forçat a tenir una cirera més petita, però molt més dolça i agradable al paladar». Els comerciants es mostren satisfets i no és estrany, ja que el degoteig de gent durant el matí de diumenge va ser constant, i no tenien ni un segon de descans de clients i visitants.

Tant la Mostra com el Mercat van ser les dues activitats on hi va haver una riuada més gran de gent durant tot el dia. No es van quedar curtes, però, les altres activitats de la Festa; contes infantils, passejades amb poni, mostra d’entitats, els Estelladors de Torrelles i, com no, el concert. La Fira de la Cirera cada cop va més enllà, això fa que cada any tingui més acceptació i atregui a més gent tant de la ciutat com de la resta de Catalunya, això sí, sempre al voltant de la fruita que omple d’orgull els colomencs i les colomenques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here