La voluntat del consistori de la localitat baixllobregatina és potenciar els productes locals i de proximitat i convertir la cirera en un element distintiu del municipi

Ahir dimecres dia 3 de juny l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat va acollir l’acte oficial de presentació de la Festa de la Cirera 2015que se celebrarà els propers dies 6 i 7 de juny i que aquest any arriba a la seva trenta-cinquena edició. El municipi espera rebre durant tot el cap de setmana uns 6.000visitants i vendre més de 5.000 quilos de cireres, una xifra que suposa, aproximadament, una desena part del total de la producció de cireres de Torrelles.

L’alcalde en funcions, Ferran Puig, va aprofitar l’ocasió per destacar l’excel·lència dels productes autòctons i assegurar que “un dels objectius d’aquesta nova legislatura serà potenciar la pagesia i convertir la cirera en un element identificatiu de Torrelles més enllà del seu terme municipal”. Segons Puig, des del consistori es vol potenciar la marca del municipi com a distintiu de qualitat i tradició i “la celebració de la Festa de la Cirera és una bona oportunitat per donar a conèixer als visitants els productes que s’elaboren a Torrelles”. Durant l’acte es van presentar alguns d’aquests productes locals i de proximitat i, posteriorment, se’n va lliurar una mostra als assistents amb pa de Torrelles, cireres, cervesa artesana, Les Torretes, melmelades i formatge, entre d’altres.

En la presentació també es va parlar als assistents dels orígens de la festa i dels espais que els visitants podran trobar-hi com l’Exposició, el Mercat de la Cirera i la Fira d’Artesania i Productes Locals. També es va presentar el programa d’activitats d’aquesta edició amb més d’una quarantena de propostes que inclouran concerts, tallers, un correfoc, una jornada castellera i la 8ª Ruta Gastronòmica. L’acte va finalitzar amb una passejada pels camps de cirerers.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here