Durant la campanya d’excavacions de l’estiu de 2013, es van trobar les restes de dos individus complets que van ser inhumats a la cova fa més de 6.500 anys. El CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) dels Hostalets de Pierola va emmotllar les dues inhumacions i n’ha realitzat dues rèpliques recreades que seran presentades avui i exposades durant aquest cap de setmana, en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural

La cova de Can Sadurní a Begues és un dels jaciments més importants de la prehistòria del Mediterrani occidental. Allà s’hi han trobat, també, les evidències de processat i consum de cervesa més antigues d’Europa.

Avui divendres 5 de juny a les 18 hores a la Masia de Can Sadurní, tindrà lloc la presentació de les rèpliques a càrrec de Sandra Val, directora del CRIP, i Manel Edo, president del CIPAG i codirector de l’excavació.

Dissabte 6 i diumenge 7 de juny es duran a terme visites a la cova de Can Sadurní guiada pels arqueòlegs del CIPAG, associació cultural sense ànim de lucre que investiga aquest i altres jaciments del Garraf-Ordal. S’oferirà ttambé la possibilitat de tastar la cervesa “Encantada”, recreació inspirada en la cervesa neolítica trobada a la cova.

Cal inscripció prèvia per a les dues activitats. Enviar un correu a cipagbegues@gmail.com amb el nom, telèfon de contacte, data, hora (en el cas de les visites) i número de persones.

Podeu seguir l’actualitat del Dia de l’Associacionisme Cultural a Twitter amb l’etiqueta #DASC2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here