S’inicia la primera prova pilot per instal·lar wifi públic a les platges, servei del qual podran disposar, properament, els 8 municipis del litoral metropolità. Tres nous camions compactadors de residus, la nova senyalística i 320 nous aparcabicicletes a la sorra, altres nous serveis i infraestructures de les platges. L’app Infoparcs, amb informació dels 40 parcs metropolitans, i el Panell Informatiu solar a l’Usuari (PIU) d’Autobusos, les dues noves propostes amb informació a l’instant

L’AMB presenta avui a la Platja de Gavà-Mar la temporada “Estiu Metropolità 2015”, on es mostren els nous serveis que tenen els ciutadans per a gaudir dels espais metropolitans durant els mesos d’estiu.

La presentació institucional va a càrrec de Xavier Segura, Director d’Espai Públic de l’AMB, Raquel Sánchez, Alcaldessa de Gavà, i Ramon Torra, gerent de l’AMB. Aquest any, l’AMB aposta, entre d’altres novetats, per noves solucions intel·ligents en l’àmbit de les platges, dels parcs i de la mobilitat.

Una d’aquestes apostes és el nou bàcul de megafonia que incorpora per primer cop, gràcies a les millores tec­nològiques, servei de Wifi públic per als usuaris de la platja. La primera prova pilot s’està duent a terme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barce­lona, a la platja de la Nova Icària.

Properament, l’AMB té previst estendre aquest sistema a la resta de municipis del litoral metropolità. Equipat amb xarxa de fibra òptica i alimentat elèc­tricament, esdevé la segona fase i evolució del pal de megafonia que l’AMB va presen­tar l’any passat per millorar el sistema d’alertes i avisos als usuaris.

En la mateixa línia de productes smart, l’AMB ha instal·lat aquesta temporada sensors intel·ligents a les papereres semisoterrades, que permeten de­tectar el nivell de càrrega i millorar l’eficiència de la recollida dels residus que es generen a les platges. Aquestes dades permetran optimitzar els itine­raris de recollida en funció del nivell d’emplenament i reduir el seu impacte en el medi.

Usuaris connectats: informació a l’instant

Per descobrir els 40 parcs metropolitans a un cop de dit, l’AMB llença l’app Infoparcs. L’app, totalment gratuïta, ja està disponible a l’Apple Store (iOS) i al Play Store (Android). Infoparcs contempla el llistat amb tots els parcs, punts d’interès com ara la vegetació sin­gular i les activitats, entre d’altres informacions. A més, a través de l’app els usuaris poden proposar suggeriments i avisar en temps real d’incidències als tècnics de l’AMB.

L’AMB, com a entitat gestora del transport, segueix millorant els sistemes d’informació a l’usuari. Ara, presenta les noves pantalles d’informació a l’usuari en temps real (PIU) de nova generació. Recentment, s’han col·locat 52 d’aquests dispositius en parades d’autobús, on es mostren els minuts que falten per l’arribada dels propers autobusos a la parada.

El PIU funciona 100% amb energia solar i compta amb un sistema d’àudio per a invidents, que emet la informació de la pantalla pels altaveus. L’AMB preveu instal·lar-ne 100 unitats més de cara l’any vinent.

Més serveis i infraestructures per gaudir de l’estiu a l’aire lliure

Altres novetats a les platges presentades avui són la nova senyalística del litoral metropolità, que permetrà ordenar les múltiples senyals que hi ha avui dia al litoral, i l’ampliació de la flota de vehicles de neteja de les platges. Aquest estiu 2015 s’incorporen tres nous camions compactadors, que inclouen un sensor de pesatge. La compactació dels residus permetrà recollir, en un mateix viatge, moltes més papereres abans d’anar a la planta de tractament, i el pesatge facilitarà el nombre de quilos de residus per zones i municipis.

Un altra novetat d’enguany és la implementació de 320 noves places d’aparcabicicletes a la sorra. L’any passat es va realitzar una prova pilot a cada munici­pi del litoral metropolità i, tenint en compte l’èxit, aquest 2015 s’implanta de forma generalitzada i massiva a tot el litoral metropo­lità. En total, aquest estiu hi haurà 400 places disponibles per aparcar la bicicleta a peu de sorra.

En la mateixa línia, l’AMB també destaca la xarxa de vies ciclables, que arriba, aquest estiu 2015, als 1.497 kilòmetres. Per descobrir-los, l’AMB facilita la Nova Guia metropolitana de la bici 2015, que consta de dos plànols (àmbit Nord i àmbit Sud).

Platges i parcs a la butxaca

L’AMB presenta també aquest estiu, com a novetat, el Z-Card de les platges i dels parcs metropolitans, dos pràctics plànols plegables de butxaca. El primer, recull la localització i els serveis de cadascuna de les 40 platges metropolitanes, classificant-les entre platges esportives, naturals, urbanes i familiars. El segon, recull la informació bàsica, serveis i localitza­ció de cadascun dels 40 parcs metropolitans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here