Coincidint amb la Trobada de Col·leccionistes de Rajola Catalana i Ceràmica Antiga, el Museu Can Tinturé va inaugurar el 31 de maig una nova exposició temporal: Ceràmica per a la salut. La mostra, que inclou un espai dedicat a les farmàcies d’Esplugues, romandrà a Can Tinturé fins al 4 d’octubre

Ceràmica per a la salut és una exposició sorgida de la col·laboració entre l’Associació Catalana de Ceràmica i els Museus d’Esplugues que presenta un recull d’objectes ceràmics relacionats amb la salut i la higiene, des de les ceràmiques de farmàcia (els atuells que al llarg dels segles han fet servis els apotecaris, entre ells, els populars “pots de farmàcia”, i també gerres, copes i xaroperes) fins als objectes que es van introduir a les llars a mesura que la higiene va anar adquirint importància.

Pel que fa a la part local, s’hi podran trobar referenciades 13 farmàcies actuals d’Esplugues (i descobrir-ne la primera del municipi de la qual en tenim notícia) i una vitrina amb medicaments molt populars al segle XX i curiositats com pastilles d’aigua de Lourdes i un biberó de principis de segle.

Més informació

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here