Divendres 5 de juny de 2015 a les 19h a la seu del carrer Estelí de Sant Feliu de Llobregat, va tenir lloc la 41ena Assemblea Ordinària de socis i sòcies del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

L’Assemblea va aprovar la Memòria del 40è Aniversari i de les activitats de l’any 2014, els comptes anuals de l’any 2014 (Balanç de situació i Balanç d’explotació) i el Projecte d’activitats per a 2015.

Un dels temes que més van preocupar als socis i sòcies va ser l’aplicació de la nova Llei Tributària i la seva implicació per a l’entitat. Malgrat sembla que ara pot patir modificacions gràcies al gran rebuig social que ha generat, la nova Llei de l’Impost sobre Societats aprovada a finals de novembre (Llei 27/2014, de 27 de novembre de l’Impost de Societats) ha introduït canvis substancials respecte la llei anterior, aplicables des de l’1 de gener de 2015, entre les quals hi ha l’obligatorietat de presentar declaració per part de totes les entitats sense ànim de lucre, ja siguin de l’àmbit social, cultural, cívic, esportiu, de mares i pares, de veïns i veïnes, etc.

A partir d’ara, qualsevol entitat -encara que no realitzi cap activitat econòmica i amb independència del seu volum- estarà obligada a presentar l’Impost de Societats.

Malgrat aquesta incertesa davant la futura aplicació de la Llei, l’assemblea del CECBLL va aprovar el Pressupost 2015 i l’afiançament de les quotes de 2015 en la quantitat de 40€ trimestrals, així com la substitució de dos membres de la junta.

Finalment, es va presentar als socis i sòcies assistents la nova proposta del CECBLL per comunicar millor la seva activitats i la dels Ajuntaments del Baix Llobregat. La novetat és un Butlletí electrònic de carácter mensual, que recull les darreres novetats del centre, tant d’activitats i notícies com editorials, i amb la incorporació d’un Editorial i un Article del mes.

A més, s’ha renovat totalment l’Agenda Cultural del Baix Llobregat, per sistematitzar-ne el seu enviament i fer-la més senzilla, útil i accessible. Des d’aquesta Agenda que rebrà periòdicament qui ho sol·liciti, es podrà accedir a tota la informació cultural de la comarca, de la que disposa el CECBLL.

Per acabar, l’Assemblea es va tancar amb l’aprovació de l’acta de la 41ena Assemblea general ordinària. En acabar l’Assemblea, el pianista Carles Olartecoechea va oferir l’espectacle “En blanc i negre”, un homenatge a Charlie Chaplin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here