Aquest any, la hissada de banderes es va desenvolupar en tres punts diferents: Zona del Baixador al passeig Marítim amb carrer República Argentina, final del carrer 11 i la Plaça de les Palmeres

Un any més, la platja del municipi ha tornat a ser reconeguda amb la “Q” de Qualitat Turística, el segell de qualitat SICTED, i la bandera Ecoplayas. A aquests, s’afegeix per a l’estiu 2015 la recuperació de la Bandera Blava per a La Pineda i Lluminetes, i la certificació ISO 9001.

Aquest divendres 5 de juny va tenir lloc l’acte amb el qual la platja de Castelldefels va celebrar la concessió d’aquestes distincions de qualitat, hissant les banderes que mostraran aquestes certificacions als ulls dels més d’un milió i mig d’usuaris que s’espera la visitaran aquesta temporada.

La platja de Castelldefels, la més llarga i ampla de l’àrea metropolitana i la que rep més visitants després de la ciutat de Barcelona, mostra aquest estiu la Bandera Blava, la “Q” de Qualitat, el certificat ISO 9001, el distintiu SICTED i la bandera Ecoplayas.

La cerimònia va consistir en hissar les banderes en tres punts de les diferents platges del municipi a l’altura del Baixador (12 h), a l’altura del carrer 11 (12.30 h) i a la plaça de les Palmeres (13.30 h).

L’acte va marcar l’inici de la temporada estival ja que el passat 1 de juny va començar oficialment la temporada de platges 2015. La hissada va comptar amb la participació de l’alcalde de Castelldefels en funcions, Manuel Reyes, el regidor de Governació, Via Pública i Platges en funcions, David Solé, el subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, regidors i tècnics de les àrees municipals involucrades en l’equip de platges; i representants de les associacions veïnals de Castelldefels, en especial dels barris de la platja.

Cinc segells de qualitat per a la platja de Castelldefels

Aquest estiu, Castelldefels recupera la Bandera Blava per a les platges de La Pineda i Lluminetes. El distintiu, atorgat per la Fundación Europea de Educación Ambiental (FEE) i la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), valora el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

La “Q” de Qualitat Turística, la platja de Castelldefels ha tornat a superar l’auditoria per a 2015. Aquesta certificació de qualitat la concedeix el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i reconeix la qualitat dels serveis oferts i el compromís per arribar a la plena satisfacció dels usuaris i usuàries.

El distintiu de qualitat SICTED, que impulsa, entre d’altres organismes i institucions, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona, certifica que la platja de Castelldefels, com a destinació turística, ha assolit un nivell de qualitat homogeni.

Finalment, la Bandera Ecoplayas reconeix la qualitat sanitària, mediambiental i de serveis de la platja del municipi. La concedeix l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS), constituïda el 1965, l’única associació espanyola que abraça tots els sistemes de gestió de residus, neteja urbana i medi ambient i reuneix municipis, empreses i tècnics del sector.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here