El PSC ha interposat un recurs per impugnar els resultats d’una mesa on una persona va votar dues vegades, fet que impedirà la normal constitució de l’Ajuntament el dia 13 de juny. D’altra banda, ICV-EUiA, partit guanyador de les eleccions a la capital del Baix Llobregat i que n’ostentava l’alcaldia, ha fet públic la seva decisió de pactar govern amb el PSC -segona força més votada-, per tal de garantir la governabilitat els propers 4 anys

El ple de constitució de l’Ajuntament i la presa de possessió dels regidors i regidores per al mandat 2015-2019 prevista per aquest dissabte 13 de juny en la gran majoria de municipis tal com estableix la Llei de règim electoral general, es posposa a Sant Feliu fins al divendres 3 de juliol.

El motiu del retard és el recurs que el PSC ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia per impugnar els resultats d’una mesa electoral de la Sala Ibèria on una persona va votar dues vegades durant les eleccions del 24 de maig passat

La Llei de règim electoral estableix que les corporacions municipals es constitueixin 20 dies després de les eleccions, que es correspondria amb el 13 de juny, i en cas que es presentin recursos, la constitució sigui 40 dies més tard, és a dir, el 3 de juliol.

Pacte d’esquerres

D’altra banda, ICV-EUiA va aprovar aquest dimarts 9 de juny en assemblea establir un acord de govern per als propers quatre anys amb el PSC. Aquest pacte permetria sumar els 6 regidors i regidores d’ICV-EUiA i els 4 regidores i regidores del PSC, donant com a resultat un govern d’esquerres que es quedaria a 1 regidor d’obtenir la majoria.

L’alcalde en funcions i futur alcalde de la ciutat, Jordi San José, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que l’acord amb el PSC s’ha fet tenint en compte quatre aspectes: governabilitat, coincidències del programa, repartiment de responsabilitats en el cartipàs municipal i el context polític general.

En aquest sentit, San José, ha assegurat que “el cartipàs ha tingut molt de pes ja que la proposta del PSC era més àgil i permet a ICV-EUiA poder dirigir les principals prioritats polítiques del govern”.

Alhora, ha afegit que el pacte d’esquerres respon perfectament a la voluntat de la majoria de l’electorat ja que en els comicis del 24 de maig “ICV-EUiA i PSC van ser la primera i segona força més votada, respectivament, situació que es va donar en sis dels vuit barris de la ciutat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here