El líder d’ERC ha ignorat la crida de l’ANC als edils perquè es posessin a disposició del procés i el nou estat català

El cap de llista de Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi + ERC), Oriol Junqueras, ha estat reelegit aquest matí com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts amb el suport de 12 dels 21 regidors del consistori. Junqueras ha comptat amb els vots de Junts x Sant Vicenç (9), Sant Vicenç Sí Puede (2) i ICV-EUiA (1). La resta de forces polítiques (PSC, Ciutadans i CiU) han votat el seu propi cap de llista.

El nou govern estarà format pels 9 regidors de Junts i els 2 de Sant Vicenç Sí Puede, després que aquesta setmana hagin tancat un acord per formar el nou executiu. A més, ICV-EUiA, que té un regidor, ha signat un acord de governabilitat amb els altres dos grups, però no formarà part del nou govern. La resta de formacions presents al Ple són: PSC, amb 5 regidors; Ciutadans, amb 3 regidors; i CiU, amb un regidor.

Pel que fa a la recepció de l’acta de regidor i el càrrec d’alcalde, el líder d’ERC ha ignorat la crida de l’ANC als edils perquè es posessin a disposició del procés i el nou estat català.

Minut de silenci 

El ple de constitució s’ha iniciat amb un minut de silenci previ per Hicham Kourdi, un jove vicentí mort dijous passat després de salvar una parella que s’ofegava a la costa del Garraf. Tot seguit, ha quedat constituïda la mesa d’edat amb Santos Mateo (Ciutadans) com a president i amb Alejandro Aparicio (Sant Vicenç Sí Puede), que han permès la presa de possessió dels 21 regidors i regidores del nou Ajuntament. Un cop constituït el nou consistori s’ha realitzat la votació del nou alcalde i Mateo li ha fet entrega de la vara d’alcalde a Oriol Junqueras.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here