Avui s’ha celebrat el Ple de constitució del nou Ajuntament, en el qual Pilar Puimedon ha estat escollida nova alcaldessa amb els dotze vots del Bloc Olesà i dos més d’ERC. La resta de formacions hi han votat en blanc

Olesa de Montserrat té nova alcaldessa. Pilar Puimedon ha promès avui el càrrec com a nova alcaldessa d’Olesa per als propers quatre anys, davant un Auditori de la Casa de Cultura ple de gom a gom. Pilar Puimedon ha anunciat emocionada que es comprometia a treballar “amb humilitat personal i ambició institucional” els propers quatre anys, tot assegurant als ciutadans que el d’Olesa serà un ajuntament “obert i participatiu”. I malgrat l’àmplia majoria aconseguida pel Bloc Olesà, la nova alcaldessa també ha manifestat a la resta de formacions la seva voluntat de treballar amb consens i oferint “una mà estesa”.

Precisament, durant el ple d’investidura d’aquest dissabte, la majoria de la resta de formacions polítiques han demanat a la nova alcaldessa que la majoria absoluta del Bloc Olesà no signifiqui que no es tindrà en compte l’opinió de l’oposició, i també han anunciat que faran una oposició constructiva, però ferma. Durant el seu discurs Pilar Puimedon també ha deixat entreveure que assumeix “l’honor” de ser alcaldessa només durant un mandat, com també va decidir que faria qui fins ara ha ocupat l’alcaldia olesana, Salvador Prat.

 Abans de les votacions, però, cadascun dels sis caps de llista han pogut dirigir-se a l’auditori després de jurar o prometre el càrrec. En aquest sentit, l’únic regidor que ha jurat el càrrec ha estat José Francisco Ramírez, del Partit Popular. La resta ha promès el càrrec “per imperatiu legal”. Alguns també han afegit la llegenda suggerida per l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual forma part l’Ajuntament d’Olesa, que ha fet una campanya per demanar els càrrecs electes que incorporessin  un compromís amb el procés cap a la independència de Catalunya a continuació de la fórmula de jurament o promesa del càrrec. Tot i que amb fórmules diferents, ho han fet diferents regidors del Bloc Olesà, els d’ERC i els de CiU.

En el seu parlament, José Francisco Ramírez, regidor del Partit Popular, ha agraït la confiança dels ciutadans que van votar el seu partit i ha promès treballar els propers quatre anys “amb humilitat i defensant els interessos del poble”. També ha demanat al nou equip de govern “bona gestió” afavorint la “concòrdia i el sentit comú”.

Meritxell Arenas, de Movem Olesa (que també tindrà com a regidor a Jordi Cornellas), també ha anunciat que el seu grup farà una oposició constructiva, amb propostes de col·laboració a l’equip de govern del Bloc Olesà i que donarà suport a aquelles propostes que s’avinguin als seus eixos programàtics.                    

Des de Convergència i Unió, la seva portaveu, Mercè Jou, ha aprofitat el seu discurs per fer un seguit de peticions al nou equip de govern. Entre les peticions, el nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal, sense “desinformacions” a la ciutadania, ha dit Jou; un nou Pla de Mobilitat, i accions encaminades a reduir l’atur a Olesa mitjançant la captació d’indústria, fomentar les polítiques socials, el suport a la pràctica esportiva, una major transparència en la presa de decisions, campanyes per fomentar la participació dels ciutadans als plens municipals, una “millor regulació” dels mitjans de comunicació públics o la creació de la figura del síndic de greuges, entre d’altres. Mercè Jou (que en la nova legislatura estarà acompanyada per Domènec Paloma al grup municipal) també ha demanat a la nova alcaldessa que doni al govern “un aire diferent” i escoltant les diferents opinions “encara que no les comparteixi”.

El PSC estrena aquesta legislatura grup municipal amb dos regidors que s’estrene: Julio Silva i Carlos Fernández. Silva ha promès que el PSC farà una oposició “lleial i constructiva”,  però dura el en cas que el Bloc Olesà, ha dit Silva, caigui en la temptació de fer servir la seva majoria absoluta per no tenir en compte l’oposició. El portaveu socialista també ha assegurat que treballaran per fer d’Olesa “un poble millor, i per la justícia social i la inclusió”.

Des de la segona força més votada en aquestes eleccions municipals 2015, ERC, la seva portaveu i cap de llista, Mireia Monfort, ha anunciat que el seu grup municipal (integrat també per Martí Fortuny) farà una oposició “constructiva, que no permissiva”, amb la participació com a eix central, amb “respecte per les persones i la seva tasca, malgrat les diferències polítiques” i posant “el rigor i el sentit comú” per davant de tot. També ha dit que el nou mandat ha de ser “rigorós en la despesa”, i ha d’incidir en els temes socials i apostar pel consens. Mireia Monfort ha demanat a la nova alcaldessa que aposti pels “consens i la participació”, malgrat no li calgui al Bloc Olesà amb la seva majoria absoluta. A més, ha recordat que el seu grup treballarà “incansablement” pel bé d’Olesa i “l’alliberament nacional del nostre país”.v

ERC ha estat aquest dissabte l’únic partit que ha anunciat que votaria a favor de Pilar Puimedon com a alcaldessa d’Olesa (la resta de formacions hi ha votat en blanc) d’acord a la voluntat del Bloc Olesà de tornar a posar l’estelada a la torre del Rellotge d’Olesa, seguint el compromís signat amb l’Assemblea Nacional Catalana de suport al procés sobiranista de Catalunya.

La darrera a intervenir en el torn de parlaments ha estat, precisament, Pilar Puimedon, del Bloc Olesà, que ha assegurat que l’equip de govern esmerçarà esforços per garantir “el benestar dels ciutadans” continuant fent, ha dit, una gestió econòmica responsable, elaborant un nou pla urbanístic accentuant els processos participatius i fomentant també la recuperació econòmica, industrial i el patrimoni d’Olesa. També ha afirmat que el Bloc Olesà seguirà col·laborant amb la ciutadania, entitats i partits locals. Pilar Puimedon també ha promès que el Bloc Olesà governarà “amb humilitat” la majoria absoluta que el poble els ha atorgat.

Fets els discursos, els vint-i-un regidors del consistori olesà han enmès els seus vots. I, com era d’esperar, els dotze vots del Bloc Olesà, més dos vots d’ERC, han permès que Pilar Puimedon fos escollida nova alcaldessa d’Olesa. Tot seguit, el ja exalcalde, Salvador Prat, li ha fet entrega del pin d’or de l’Ajuntament, i Puimedon ha passat a presidir el Ple d’investidura.

En el seu discurs ja com a alcaldessa, Pilar Puimedon ha recordat a tots els càrrecs electes la important tasca de servei que tenen envers el municipi, i els ha manifestat la seva voluntat de “consens i mà estesa” per treballar amb col·laboració els propers quatre anys.

Puimedon ha recordat que Olesa fa quatre anys va decidir optar per un model de canvi “allunyat dels partits tradicionals”, una elecció que aquest 2015 s’ha vist reforçada amb la majoria absoluta atorgada per la ciutadania al Bloc Olesà. Una decisió, ha incidit, que “potser encara algú ha d’assumir”.

Segons la ja nova alcaldessa, les prioritats del govern del Bloc Olesà el mandat que ara comença continuaran sent les polítiques socials, “oferint ajut a qui més ho necessita” i treballant també per reactivar l’activitat econòmica i l’ocupació a Olesa. Puimedon també ha assegurat que el Bloc Olesà vol impulsar un nou planejament urbanístic “des de la participació”, un camí que va marcar la consulta popular celebrada el passat mes de febrer. Pilar Puimedon també ha apostat per una Olesa “activa i participativa” i per això ha dit que l’Ajuntament serà al costat dels ciutadans i les entitats, a qui ha demanat també col·laboració per fer d’Olesa un poble amb més civisme i una millor convivència.

La nova alcaldessa ha promès també que el consistori olesa serà un Ajuntament “obert i participatiu”, i ha assegurat que assumeix l’honor de ser alcaldessa “amb responsabilitat i humilitat” comprometent-se a treballar “per fer-me digna dels que m’han precedit”, especialment el fins ara alcalde, Salvador Prat, de qui ha destacat la feina feta aquests darrers quatre anys. Puimedon ha promès treballar “amb humilitat personal i ambició institucional” per tal que “aquests quatre anys improrrogables que dedicaré a l’alcaldia siguin bons”, ha dit. Pilar Puimedon també va tenir un record especial per a la seva família en un dels seus dies més importants.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here