Amb 15 vots a favor (11 d’ICV-EUiA-E i 4 del PSC-CP) d’entre els 25 emesos pels regidors i regidores del nou Ajuntament constituït per al període 2015 – 2019

Els 25 regidors i regidores del nou Ajuntament. 

Lluís Tejedor Ballesteros ha estat nomenat alcalde del Prat de Llobregat per desena vegada en el Ple de Constitució del nou Ajuntament, celebrat aquest dissabte al migdia al Teatre Modern.

El resultat de la votació ha estat de 15 vots a favor del cap de llista d’ICV-EUiA-E, Lluís Tejedor, que ha comptat amb el suport dels onze edils del seu grup més els 4 del PSC-CP.

La resta de vots han estat 2 per a Jordi Ibern (ERC-AM); 2 per a Antonio Miguel Ruiz (C’s); 1 per a Immaculada Llopis (CiU); i 5 vots en blanc (emesos pels edils del PP, Se Puede El Prat i Ganemos).

El suport dels edils socialistes a la investidura de Lluís Tejedor visualitza l’acord de govern municipal que aviat concretaran els grups polítics d’ICV-EUiA-E i PSC-CP per als propers quatre anys de mandat.

El Teatre Modern s’ha omplert de persones que han volgut seguir en viu aquesta sessió solemne, que molta gent també ha seguit en directe a través del portal audiovisual elprat.tv i d’El Prat Ràdio (91.6 FM).

Discurs de l’alcalde

En el seu discurs d’investidura, Lluís Tejedor ha destacat una sèrie de principis sobre els quals es fonamentarà el mandat municipal que ara comença.

L’alcalde s’ha mostrat compromès amb els valors de justícia universal, equitat, igualtat entre homes i dones i respecte per la diversitat, i ha assegurat que el principal problema de la ciutat és l’atur, la pobresa i la desigualtat social: “jo sé que molta gent del Prat sobreviu com pot, que viu de manera indigna”, i ha afegit que “nosaltres no resoldrem el problema de l’atur, hi podem ajudar, estimulant la creació d’ocupació, però el problema és un sistema econòmic global fracassat”.

Segons l’alcalde, “la primera prioritat de l’Ajuntament és servir els ciutadans seguint enfortint la xarxa de recursos públics socials d’atenció a les persones”. Tejedor ha assegurat que “no podrem canviar les polítiques econòmiques sense un canvi en les consciències de la gent, amb informació i capacitat crítica, i això passa fonamentalment per l’educació i la cultura, una obligació de generositat per a les properes generacions”.

Per finalitzar el seu discurs, Lluís Tejedor ha explicat que “el patrimoni col•lectiu més important que tenim al Prat és la comunitat, les entitats, els voluntaris… garantia de convivència i de cohesió social”. I ha acabat dient que “jo soc el primer servidor públic de tots vosaltres. Visca el Prat! Visca Catalunya!”.

Vuit grups 
politics

L’Ajuntament constituït avui té 8 grups polítics amb representació municipal, el doble dels que tenia fins ara. Els regidors i regidores de l’Ajuntament del Prat que avui ha promès o jurat el seu càrrec són els següents:

ICV-EUiA-E
1.- Lluís Tejedor Ballesteros
2.- Alba Bou Jordà
3.- Joaquim Bartolomé Capdevila
4.- Margarita García Domínguez
5.- Rafael Duarte Molina
6.- Anna Martín Cuello
7.- Pilar Eslava Higueras
8.- David Vicioso Adrià
9.- Sergio Alegre Calero
10.- Esther García Fernández
11.- Lluís Mijoler Martínez

PSC-CP
1.- Juan Pedro Pérez Castro
2.- Ana Isabel Fernández Abad
3.- Marta Mayordomo Descalzo
4.- Débora García Barrios

PP
1.- Antonio Gallego Burgos
2.- Judit Florensa Mingote

ERC-AM
1.- Jordi Ibern i Tortosa
2.- Núria Sanahuja Costafreda

C’s
1.- Antonio Miguel Ruiz Redondo
2.- Norman Muñoz Madrigal

Se Puede El Prat
1.- Sandra Patricia Daza Puente
2.- José López Castro

Ganemos
1.- Cristina Simón Molina

CiU
1.- Immaculada Llopis Climent

Regidors/es que no renoven el càrrec

L’alcalde ha lliurat una placa de record i una reproducció dels gegants del Prat als regidors i regidores que no han renovat el seu càrrec en el nou Ajuntament: José Garcia, Jordi Gili, Francisco Manuel Lorenzo, María Esperanza Martínez, Miguel Ángel Ochoa, José Luis Olivera, Isabel María Romero i Melisa Sáez. (Maria Rosa González i Francisco Maraver n’han excusat l’assistència).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here